Tre av fire nordmenn videre på Europatouren

Tre av fire nordmenn videre på Europatouren

SLO TILBAKE: Jarand Ekeland Arnøy slo tilbake etter en tung periode, og deler 13. plassen i Shot Clock Masters i Østerrike etter halvspilt turnering. (Foto: Getty Images)

Eirik Tage Johansen, Jarand Ekeland Arnøy og Kristian Krogh Johannessen sikret seg alle helgespill i Shot Clock Masters på Europatouren. Kristoffer Reitan fikk det dessverre tungt på fredagens runde og misset til slutt cutten.

Det var amatøren Kristoffer Reitan (20) som skapte overskrifter på første dag av Shot Clock Masters i Østerrike. Reitan klinte til med 70 slag (-2) i sin første opptreden på European Tour og var med det best av de norske. På dag to signerte imidlertid Reitan for 78 slag (+6) og måtte dermed pakke sakene sine tidlig med en totalscore på fire over par.

Nå retter Reitan som kjent fokuset mot Shinnecock Hills, hvor US Open spilles neste uke. Oslo-spilleren blir første nordmann noensinne i dette mesterskapet, som slås i gang i Southampton i New York førstkommende torsdag.

Mens Reitan hadde en tung dag på jobben fredag, var det andre nordmenn som spilte seg betraktelig opp på resultatlisten.

Bergenseren Jarand Ekeland Arnøy, som har hatt en tung sesong så langt, leverte en bunnsolid runde på 68 slag (-4) og spilte seg helt opp til en delt 13. plass med en totalscore på fire under par. Den plassen deler han med siddisen Eirik Tage Johansen, som signerte for en solid 69-runde fredag.

Arnøy og Tage har fem slag opp til finske Mikko Korhonen som leder på -9, mens det bare er tre slag opp til en delt fjerdeplass på syv under. Topplasseringene er med andre ord godt innenfor rekkevidde, og ifølge Arnøy er det fremdeles mer å gå på spillemessig.

- Spillet har vært sånn passe fra tee til green. Slår mye bra slag, men for mange dårlige til å være fornøyd med den biten. Putter derimot sykt bra og dersom jeg kan løfte langspillet litt tror jeg jeg kan gå lavt i helgen.  Deilig å levere noen gode runder igjen. Har slitt en periode, men har trent beinhardt og føler at det bare var et spørsmål om tid før det kommer noen topplasseringer, sier han til Norsk Golf.

Drammen-spilleren Kristian Krogh Johannessen klarte cutten med ett slags margin på en over par, og ligger på en delt 54. plass når to runder gjenstår. Med en svært tett leaderboard er det fremdeles mulig å spille seg opp også for Krogh, selv om han slett ikke er fornøyd med egne prestasjoner så langt i turneringen.

- Jeg er ikke noe fornøyd med hvordan jeg slo ballen disse dagene. Nå får vi håpe det holder til å være med i helgen, skrev han på sin Facebook-side før alle scorene var inne.

Fire nordmenn i startfeltet på European Tour er sjelden kost, men så er det også en spesiell turnering som spilles i Østerrike denne uken. Shot Clock Masters spilles med et helt nytt format med "slagklokke" som teller ned 40 sekunder så fort spilleren har begynt å forberede slaget sitt. Hver gruppe har en egen dommer som holder orden på tidsbruken, og dersom en spiller bruker mer enn 40 sekunder, blir han tildelt straffeslag.

Arrangøren har fått skryt for konseptet sitt så langt, da de fleste gruppene har fullført sine runder på ca. fire timer. Tregt spill blir ofte omtalt som en av hovedutfordringene i store proffturneringer, så for mange oppleves dette som et kjærkomment tiltak og et spennende innslag i turneringsprogrammet. 

RESULTATER


 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.