Tre av fire norske lag vant på siste EM-dag 

Tre av fire norske lag vant på siste EM-dag

De norske jentene på Bogstad reiste seg og vant fredagens match. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Positiv avslutning på europamesterskapet for de norske lagene.

Etter å ha vunnet sin match mot Tsjekkia på Oslo Golfklubb fredag, avsluttet jentene uken med tap 1,5-3,5 mot England. En 4&3-seier fra Celine Borge og en delt match fra Karoline Lund var de eneste norske poengene på tavlen lørdag. Dermed ble det en sterk sjetteplass på Norge.

Italia vant finalen over Sverige.

EM jenter

På guttesiden ble det seier for tredje dag på rad i B-puljen i Østerrike. Torsdag tok de norske gutta en viktig seier mot Belgia. Den sikret deltagelse i neste års mesterskap. Fredag fulgte de opp seier mot Nederland, og i lørdagens kamp om niendeplassen, banket de Østerrike 4-1.

Gutta tapte ikke en eneste av lørdagens fem matcher: Ruben Pettersen, Sander Stavnar, Eirik Thomasen, og Kristoffer Reitan vant, mens Tomas Helgø og Markus Braadlie delte sine matcher.

Frankrike slo Tyskland i finalen.

EM gutter 

Damene i Island sikret syvendeplassen sammenlagt med en overlegen 4,5-0,5-seier mot Finland. Kristin Simonsen, Dorthea Forbrigd, Marthe Wold, Mariell Bruun og Renate Grimstad vant sine matcher, mens Stina Resen delte sin.

England vant turneringen sammenlagt i finalen mot Spania.

EM damer 

I Frankrike fikk Norge oppreisning etter å ha fått juling to dager på rad. Seirer fra Kristoffer Ventura, Viktor Hovland og Andreas Gjesteby, og en delt match fra Aksel Olsen, sikret 3,5-1,5-seier mot Spania og syvendeplass sammenlagt.

Skottland vant turneringen i finale mot Sverige.

EM herrer 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.