Tre nordmenn blant de 20 beste på Europatouren

Tre nordmenn blant de 20 beste på Europatouren

JAKTER TOPPEN: Eirik Tage Johansen har kun tre slag opp til andreplassen når en runde gjenstår av Shot Clock Masters i Østerrike. Bildet er fra Q School i fjor høst. (Foto: Getty Images)

Før siste runde av Shot Clock Masters i Østerrike er Eirik Tage Johansen, Jarand Ekeland Arnøy og Kristian Krogh Johannessen alle blant de 20 beste.

Fire nordmenn stilte til start i ukens turnering på Europatouren, deriblant amatøren Kristoffer Reitan, som er klar for U.S. Open neste uke. Reitan misset cutten og er allerede på plass i New York, men de gjenværende nordmennene har virkelig levert varene i Shot Clock Masters.

Før finalerunden ligger veteranen Eirik Tage Johansen på en delt 17. plass med en totalscore på fem under par. Siddisen signerte for en fargerik 71-runde (-1) lørdag, som inneholdt seks birdies, tre bogeys og en dobbelbogey. 

Da Norsk Golf var i kontakt med Tage lørdag kveld, var han full av lovord om det spesielle formatet. Shot Clock Masters spilles nemlig med et helt nytt format, med en "slagklokke" som teller ned 40 sekunder fra spilleren har begynt å forberede slaget sitt. Hver gruppe har en egen dommer som følger med på tidsbruken, og dersom en spiller bruker over 40 sekunder, blir han tildelt straffeslag.

- Fint format denne uken. Uendelig mye tid hvis man er klar når klokken starter. Fint gjennomført av dommerne. Spillerne liker det også, har ikke hørt noe annet. Og så spiller vi på 4.10 og mindre, med mindre stress i flighten enn andre turneringer. Banen begynner å tørres ut så det er noen steder hvor man må sprette inn fulle slag for ellers så kan det føles som å lande en ball i skate parken. Spillet er fint og det skal bli bra imorgen. Ble satt i toball med Hokksunds store sønn imorgen. Tror det blir første gang jeg spiller med en nordmann på en søndag på Europatouren, sier han.

Mikko Korhonen har separert seg fra feltet på 13 under par, så seieren er nok utenfor rekkevidde for Tage, men opp til Justin Walters (-8) på andreplass skiller det kun tre slag.

En topplassering er med andre ord en mulighet fremdeles, så søndagens finalerunde ligger an til å bli en spennende affære sett med norske øyne.

Ett slag bak Tage, på en delt 20. plass, ligger både Jarand Ekeland Arnøy og Kristian Krogh Johannessen med sine fire under par.

Arnøy har slitt så langt i år, men denne ukens turnering kan se ut til å bli et slags vendepunkt for bergenseren. Etter henholdsvis 72 og 68 slag på de første to rundene ble det en stabil runde på banens par (72) lørdag, med to birdies og to bogeys på scorekortet.

Dagens norske fyrverkeri var det Kristian Krogh Johannessen som sto for. Drammen-spilleren, som startet dagen med en totalscore på +1, rykket hele 34 plasser oppover resultatlisten med en strålende 67-runde.

Krogh gjorde syv birdies på Diamond Country Club lørdag, og kun en dobbelbogey på banens ellevte hull ødela en ellers perfekt runde. Bortsett fra "uhellet" på hull 11 var han godt fornøyd med egen prestasjon.

- Mye bedre spill i dag. Flere fairwaytreff og nærmere pinnen. De to første dagene var jeg ikke spesielt bra, men i dag spilte jeg god golf! Med unntak av chip-bunker-toputt på hull 11, da, sier han til Norsk Golf.

På finaledagen går Kristian Krogh Johannessen ut klokken 10.30 sammen med Eirik Tage Johansen, mens Jarand Ekeland Arnøy går ut 10.00 i gruppe med nederlandske Daan Huizing. Livescore kan følges på europeantour.com.

Shot Clock Masters spilles med et helt nytt format, med en "slagklokke" som teller ned 40 sekunder fra spillereren har begynt å forberede slaget sitt. Hver gruppe har en egen dommer som følger med på tidsbruken, og dersom en spiller bruker over 40 sekunder, blir han tildelt straffeslag.

På lørdagens runde ble for eksempel Clemens Prader, Grant Forrest og Andrea Pavan straffet for å ha gått tre-fire sekunder over tiden.

Arrangøren har fått skryt for konseptet så langt, da de fleste gruppene har fullført rundene sine på ca. fire timer. Tregt spill blir ofte omtalt som en av hovedutfordringene i store proffturneringer, så for mange oppleves dette som et kjærkomment tiltak og et spennende innslag i turneringsprogrammet.

RESULTATER
 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.