Tre norske spillere topp-15 i Australia

Tre norske spillere topp-15 i Australia

Karoline Lund har overbevist i sin første uke som proffspiller. (Foto: LET)

Karoline Lund (19) måtte over par, men ligger fortsatt godt plassert før siste runde av karrierens andre europatour-turnering. Det gjør også Marianne Skarpnord og Caroline Martens.

Karoline Lund (Losby GK) debuterte som europatourspiller forrige uke med en knallsterk 14.-plass. Nå er hun i aksjon igjen i ActewAGL Canberra Classic, og fredag leverte den regjerende norgesmesteren en imponerende runde på fem under par, noe som holdt til delt andreplass.

Lørdag gikk det tregere med tre bogeys, én birdie og resten par, og med 74 slag på scorekortet falt hun til -3 sammenlagt og delt 13.-plass sammen med hele 16 andre spillere.

Karoline Lund sa til Norsk Golf før turneringen slo i gang at hun ikke har vært overrasket ovre den gode starten hun har fått på europatour-karrieren.

– Målet mitt er ikke bare å fornye kortet på europatouren denne sesongen. Jeg ønsker å spille veldig bra golf, sa 19-åringen til Norsk Golf.

To av spillerne Lund deler plasseringen med, er Marianne Skarpnord (Moss & Rygge GK) og Caroline Martens (Oslo GK). De ligger elleve slag bak lederen Minjee Lee (Australia), som for øvrig også vant for en uke siden.

Forrige uke tok Skarpnord sin første topp-10-plassering på et halvannet år, og nå er hun i gang igjen. Fredag gjorde hun seks birdies og klatret opp fra 68.-plass. Caroline Martens klatret på sin side elleve plasser med en 70-runde bestående av seks birdies, to bogeys og en dobbelbogey. Martens tilbragte nesten hele fjoråret på sidelinjen på grunn av et alvorlig tilfelle av hjernehinnebetennelse.

Celine Borge (Vestfold GK) følger etter på en fin 40.-plass, på par sammenlagt, og hun har i likhet med Lund dermed klart to av to cuter i proffdebuten.

De to andre Vestfold-jentene, Madelene Stavnar og Tonje Daffinrud, misset cuten. Turneringen avsluttes søndag.

Leaderboard 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.