Tredjeplass på Tutta

Suzann Pettersen Getty

PALLPLASSERING: Suzann Pettersen avsluttet sterkt, og endte på en delt tredjeplass i Kina denne uken. (Foto: Getty Images)

Suzann Pettersen avsluttet sterkt i World Ladies Championship, og endte til slutt på en delt tredjeplass.

Tutta startet søndagens finaledag tre slag bak lederen, og leverte en stødig 70-runde som inneholdt fire birdies og en bogey. 

De øvrige spillerne i toppen spilte imidlertid godt de også, og dermed maktet ikke Tutta å avansere på resultatlisten på tross av sitt solide spill avslutningsvis.

Koreanske So Yeon Ryu var sterkest i innspurten, og med en totalscore på 13 under par vant hun turneringen med ett slag foran lagvenninnen Inbee Park. I lagkonkurransen endte Korea hele 25 under par, og vant dermed denne delen av turneringen med hele 15 slag.

I likhet med i fjor, havnet de norske jentene på en flott andreplass i nasjonskampen. Selv om avstanden til Korea var større enn man kanskje skulle ønske, er dette likevel en svært sterk prestasjon av Suzann Pettersen og Marianne Skarpnord.

I likhet med Tutta leverte Skarpnord en avslutningsrunde på tre under par, og med det spilte hun seg opp til en delt 11. plass i den individuelle konkurransen.

Sarpingen fortsetter altså sin forrykende start på 2015-sesongen, og viser enorm fremgang fra fjorårets sesong.

Caroline Martens fikk wild card til ukens turnering, og deltok som individuell utøver uavhengig av lagkonkurransen. Haga-spilleren gjorde sakene sine bra i Kina, og med en totalscore på to over par endte hun på en fin 17. plass.

World Ladies Championship blir av noen kalt «uoffisielt lag-VM» for kvinner. Turneringen er imidlertid en invitasjonsturnering, med et svært begrenset startfelt sammenlignet med en vanlig LPGA-turnering. World Ladies Championship er en del av Ladies European Tour.

LEADERBOARD


 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.