Treg Arnøy-start i Kina

Treg Arnøy-start i Kina

Jarand Ekeland Arnøy åpnet med to over par i Kina. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Jarand Ekeland Arnøy måtte over par i åpningsrunden av Foshan Open i Kina. Han ligger på feil side av cutstreken.

Bergenseren var én under par etter halvspilt runde, men raste nedover leaderboardet da han gikk de fire neste hullene på fem over par. Han reddet seg inn med to birdies på tampen av runden og kom til slutt inn på 74 slag, to over par.

Det gjør at han nå ligger på delt 73.-plass, ett slag utenfor den foreløpige cutgrensen. Engelskmannen Callum Tarren leder etter en runde på syv under par.

Foshan Open er årets tredje siste turnering på Challenge Tour, og med en samlet premiepott på 420 000 euro er det en av årets største turneringer. Arnøy har allerede sikret Challenge Tour-kortet for neste sesong etter to andreplasser på rad for noen uker siden, og 20-åringen ligger på 38.-plass på tourens pengeliste.

Holder han seg innenfor topp-45 de to neste turneringene sikrer han seg en plass i sesongfinalen i Oman og også avansement til finalesteget av europatour-kvalifiseringen i Spania.

Arnøy ligger for øyeblikket 21 500 euro bak en topp-15-plassering på Challenge Tours pengeliste, som vil gi direkte plass på europatouren neste år. Arnøy trenger minst en topp-5-plassering denne uken for å komme seg opp dit.

Leaderboard 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.