Treg Tutta-start i comebacket

Treg Tutta-start i comebacket

Suzann Pettersen ligger syv slag bak teten etter første runde. (Foto: Getty Images)

Suzann Pettersen måtte over par i sin første turneringsrunde på en måned.

Tutta har vært plaget av en forkalkning i skulderen i lengre tid, og måtte under en turnering på Hawaii i midten av april kaste inn håndkledet. Siden den gang har hun stått over ytterlige to turneringer. Nå er hun endelig tilbake i aksjon.

Torsdag tok hun fatt på Kingsmill Championship i Williamsburg i Virginia, en turnering hun vant i 2007 og tapte i omspill mot Cristie Kerr i 2013. 

Etter sin første turneringsrunde på en snau måned deler Tutta 51. plassen på en over par, syv slag bak lederen Joanna Klatten fra Frankrike. Tuttas scorekort var ikke akkurat fargerikt, og bestod av en bogey og hele 17 par. Tutta, som vanligvis er stabiliteten selv fra tee til green, traff bare halvparten av greenene på åpningsrunden.

Suzann Pettersens comeback kommer i grevens tid. Etter å ha startet året på fjerdeplass på verdensrankingen, står hun nå i fare for å falle utenfor topp-10 for første gang på vanvittige 415 (!) uker.

Tutta har tilbragt nesten åtte år blant de ti beste i verden, men har falt til 9. plass på verdensrankingen. Rankingen baserer seg på de to siste års resultater, og ettersom Tuttas forrykende resultater fra 2013 snart ikke blir gjeldende, er hun nødt til å gjøre det til en vane å hevde seg i toppen igjen for å ikke falle mer.

På de seks LPGA-turneringene hun har spilt i år står hun med to topp 10-plasseringer og to missede cuter, med 7. plassen i Honda LPGA Thailand i februar som beste plassering.

Leaderboard


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.