Tung norsk dag i q-school-finalen

Tung norsk dag i q-school-finalen

Mariell Bruun hadde en tung dag på jobb tirsdag. (Foto: LET)

Mariell Bruun sakket akterut i tredjerunden av q-school i Marokko. Nå spøker det med tanke på mulighetene for avansement til europatouren.

Larvik-spilleren balanserte akkurat riktig side av kvalifiseringsgrensen etter begge de to første rundene på Amelkis Golf Club, men har nå plutselig fem slag opp til topp-25 etter en runde på 76 slag tirsdag.

Bruun var på par for dagen etter tolv hull etter å ha gjort tre birdies, en bogey og en dobbelbogey, men tapte terreng med fire bogeys på rad i innspurten. Det sendte henne 21 plasser nedover leaderboardet til delt 55.-plass (+3).

Engelske Bronte Law leder på 13 under par.

Det er de 25 beste etter fem runder i Marokko som får arbeidstillatelse på Ladies European Tour neste sesong, mens de som ender topp-5, får en enda bedre kategori med innpass i de fleste store turneringene. Alle spillerne som klarer cuten, er sikret en begrenset kategori på touren i 2019. Cut-streken tegnes opp etter fire runder, og her er det de 60 beste som går videre.

Med to runder igjen å spille er Bruun den eneste norske spilleren innenfor denne grensen. Rachel Raastad (Haga GK) deler 75.-plassen på syv over par, Stina Resen (Oslo GK) ligger på 95.-plass med elleve over par, mens amatøren Tina Mazarino (Kjekstad GK) følger ytterligere et slag bak på 100.-plass.

Uavhengig av hvordan det går i Marokko denne uken, har Norge allerede seks spillere med spillerettigheter på touren neste år: Suzann Pettersen (Oslo GK), Marianne Skarpnord (Moss & Rygge GK), Tonje Daffinrud (Vestfold GK), Celine Borge (Vestfold GK), Marita Engzelius (Oslo GK) og Karoline Lund (Losby GK).

Leaderboard


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.