Tung Tutta-start i årets siste major

Tung Tutta-start i årets siste major

Torsdagen var lite å skrive hjem for for Suzann Pettersen. (Foto: Getty Images)

Suzann Pettersen må skjerpe seg i Evian Championship i Frankrike om hun skal ha håp om å gjenta seieren fra 2013.

Oslo-golferen måtte opp i fire over par på torsdagens åpningsrunde (+4). Dermed ligger hun helt nede på 80. plass, bak cutgrensen og hele ni slag bak lederne Mi Hyang Lee (Sør-Korea) og Lexi Thompson (USA).

Til tross for seier og sjetteplass de to siste gangene hun har spilt Evian Championship, fant Tutta aldri rytmen torsdag. Scorekortet var blottet for birdies. I stedet ble det fire bogeys og 14 par, hennes dårligste runde på Evians Les Bains siden anlegget ble gjort om til en major-bane i 2013 - det samme året hun vant. 

Skal vi tro statistikken på lpga.com var det putteren som sviktet torsdag: Hun traff 14 av 18 greener og 8 av 13 fairways, men måtte bruke hele 36 putter.

I de fire majorene som er spilt så langt i år, har Tutta bokførten 8. plass, en 7. plass, en 5. plass samt en misset cut.

Tutta regner de kommende dagene som de viktigste i hennes sesong. Etter turneringen i Frankrike bærer turen over grensen til Tyskland og Heidelberg for Solheim Cup.

– Jeg har alltid satt Solheim Cup som noe av det største jeg kan oppleve på golfbanen. Legg til en majorturnering innenfor samme uke, så sier det seg selv at dette blir den viktigste uken i sesongen, sa Tutta i en pressemelding tidligere denne uken.

Topp-10

T1 Mi Hyang Lee -5

T1 Lexi Thompson -5

T3 Gerina Piller -4

T3 Eun-Hee Ji -4

T3 Pornanong Phatlum -4

T6 Min Lee -3

T6 Shanshan Feng -3

T6 Sei Young Kim -3

T6 Beth Allen -3

T3 Nicole Broch Larsen -3

T6 Minjee Lee -3

Leaderboard

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.