Tutta brøt runde 1-«forbannelsen»

Tutta brøt runde 1-«forbannelsen»

Suzann Pettersen gjorde ikke en eneste bogey torsdag. (Foto: Getty Images)

Suzann Pettersen brøt den negative trenden hun har hatt i årets åpningsrunder. Hun er helt oppe på andreplass i årets nest siste LPGA-turnering.

Tutta åpnet Lorena Ochoa Invitational i Mexico med en runde på 69 slag, tre under par, og ligger bare ett slag bak sør-koreaneren Inbee Park. Tutta var bunnsolid fra start til slutt, med tre birdies og ikke en eneste bogey på scorekortet.

En gjennomgang Norsk Golf nylig gjorde av Tuttas 2015-sesong, viste at åpningrundene har ødelagt for Tutta i hele år. Mens snittet hennes på åpningsrundene i år har vært på stusselige 0,7 over par, har hun til sammenligning gått andrerundene 1,8 under par, tredjerundene 2,07 under par og fjerderundene 2,31 under par. I hele 13 av hennes 14 LPGA-triumfer i karrieren har hun åpnet med en runde på 60-tallet.

Det lover bra for fortsettelsen i Mexico, når hun skal jage sin andre seier for året. 

– Det er deilig å være tilbake og kjempe i toppen hvor jeg bør være. Jeg burde være i toppen hver eneste turnering når jeg føler spillet sitter. Jeg hadde et bra opphold i Asia som ga meg litt selvtillit. Jeg skal forsøke å avslutte sterkt de siste to ukene, sier Oslo-golferen til LPGA-tours hjemmeside.

Tutta tok pause da LPGA-touren avsluttet sin årlige Asia-turné Japan forrige uke, og benyttet heller anledningen til å terpe på svingen sammen med trener Butch Harmon i Nevada-ørkenen.

– Jeg har hatt en knallbra treningsuke i Texas sammen med min trener, Butch Harmon. Jeg har gjort noen små justeringer på svingen, så det blir spennende å se hvordan det slår ut i konkurranse, uttalte Tutta i en pressemelding før turneringen.

Etter denne uken gjenstår kun sesongfinalen CME Group Tour Championship. Tutta ligger på 13. plass på pengelisten. I fjor endte hun på 11. plass. Det var første gang siden 2006 at hun ikke avsluttet året blant topp-10 på Order of Merit.

Leaderboard Lorena Ochoa Invitational 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.