Tutta endte på femteplass i British Open

Tutta endte på femteplass i British Open

TOPP FEM: Suzann Pettersen ble hektet av i seierskampen, og endte til slutt på femteplass i British Open. (Foto: Getty Images)

Suzann Pettersen maktet ikke å holde følge med lederne i British Open, og endte til slutt på femteplass. Inbee Park vant med tre slags margin.

Suzann Pettersen startet søndagens finalerunde med reelle seiersmuligheter, men ble dessverre parkert av en trio fra Sør-Korea.

Inbee Park leverte en strålende 65-runde da det gjaldt som mest på Turnberry, og med 12 under par vant hun med tre slags margin ned til Jin Young Ko på andreplass.

Inbee Park kan nå juble over å bli den syvende spilleren med "the career grand slam"- seier i alle de fire opprinnelige majorene. Det skal sies at Parl også har en seier i Evian Masters, men den kom før turneringen fikk status som major i 2013.

– Dette er den beste dagen i mitt liv. Dette var mitt store mål, og jeg har klart det i en alder av bare 27 år. Jeg vet ikke hva mitt neste store mål er ennå, sa Park etter runden.

Hun står nå med syv majortriumfer på samvittigheten, tre bak Annika Sörenstam, og åtte bak tidenes mestvinnende i majorsammenheng, Patty Berh.

So Yeon Ryu sikret tredjeplassen på Turnberry, foran Lydia Ko på fjerde og Suzann Pettersen på femteplass. 

Dette var Tuttas tredje strake topp-10-plassering i British Open, og hennes tredje topp-10-plassering i en major denne sesongen.

Det er skuffende at jeg ikke er mer med i kampen om seieren i dag. Men jeg spilte fantastisk bra, så det er vanskelig å være skuffet.

Tutta til VG


Andreas Thorp la ut jevnlige oppdateringer på Norsk Golfs Twitter-konto, og kunne melde om mange brente muligheter med putteren. Etter alt å dømme var det puttingen som hindret Tutta i å ta hjem tittelen denne gangen.

– Det er skuffende at jeg ikke er mer med i kampen om seieren i dag. Men jeg spilte fantastisk bra, så det er vanskelig å være skuffet. Det er digg å føle selvtillit under slike forhold, sa Pettersen til VG, som fulgte henne på Turnberry hele uken. 

Marianne Skarpnord avsluttet turneringen med +3 for dagen og +5 sammenlagt. Dermed falt hun fra 23.- til 36. plass.RESULTATER

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.