Tutta fire bak før siste runde

Tutta fire bak før siste runde

Suzann Pettersen spiller bra i sin første turnering etter skulderskaden. (Foto: Getty Images)

Suzann Pettersen skal kjempe om sin første seier siden oktober 2013 på søndag.

Etter en måned på sidelinjen med skade i skulderen, er Tutta endelig tilbake i aksjon i Kingsmill Championship denne uken. Hun imponerer i sin første turnering tilbake, og er nå oppe på delt 7. plass før siste runde.

Etter en treg start på turneringen torsdag, lå Tutta på 53. plass etter første runde. Fredag klinket hun til med feltets laveste score (6), og hoppet opp til delt 5. plass. Lørdag falt hun to plasser, men kan likevel si seg fornøyd med hvordan hun snudde spillet etter en tøff start.

Tutta gjorde tre tidlige bogeys, og var to over par etter seks hull. Derfra og inn var hun imidlertid feilfri. Hun svarte med fire birdies fra hull 7 til 12, og kom seg til slutt inn på -2 for dagen. Dermed ligger hun -7 sammenlagt, fire bak lederen Perrine Delacour fra Frankrike.

Tutta har spilt bra i Kingsmill Championship tidligere. Hun vant turneringen i 2007, og tapte i omspill mot Cristie Kerr i 2013. 

Suzann Pettersens comeback til turnering kommer i grevens tid. Etter å ha startet året på fjerdeplass på verdensrankingen, står hun nå i fare for å falle utenfor topp-10 for første gang på vanvittige 415 (!) uker.

Tutta har tilbragt nesten åtte år blant de ti beste i verden, men har falt til 9. plass på verdensrankingen. Rankingen baserer seg på de to siste års resultater, og ettersom Tuttas forrykende resultater fra 2013 snart ikke blir gjeldende, er hun nødt til å gjøre det til en vane å hevde seg i toppen igjen for å ikke falle mer.

På de seks LPGA-turneringene hun har spilt i år står hun med to topp 10-plasseringer og to missede cuter, med 7. plassen i Honda LPGA Thailand i februar som beste plassering.

Leaderboard

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.