Tutta hektet av i seierskampen

Tutta hektet av i seierskampen

Suzann Pettersen fikk ikke den innspurten hun trengte i LPGA-finalen. (Foto: Getty Images)

Suzann Pettersen startet avslutningsrunden av CME Group Tour Championship i Florida i delt ledelse. Hun endte på ellevteplass.

Da Tutta slo ut søndag, var det hennes første seier siden juni 2015 som stod på spill.

Det var imidlertid alt annet enn en enkel oppgave hun hadde foran seg. Hun delte ledelsen med fire andre spillere, og hele 14 spillere lå innenfor to slag bak.

Søndag fikk en perfekt start på søndagen med birdie allerede på åpningshullet, men med bogey tre hull senere var det tilbake til status quo. Hun svarte med en ny birdie på hull åtte og var på dette tidspunktet ett slag bak teten, men dessverre fikk hun ikke den innspurten hun trengte. Med åtte par og en bogey på de siste ni falt hun til slutt til delt 11.-plass (-10), fem slag bak vinneren Ariya Jutanugarn fra Thailand.

Sesongen avsluttet med et bittert nederlag for Lexi Thompson, som ledet store deler av søndagen. Hun misset en putt på en halv meter på det siste hullet for å komme i omspill. Det kostet henne både seieren og tittelen «Player of the Year» på LPGA-touren.

Tuttas sesong har til nå vært av det litt kjedelige slaget.  På 19 turneringer har hun gjort fire topp-10-plasseringer, med tredjeplassen i årets første major, ANA Inspiration, som beste resultat, og i september måtte hun trekke seg fra Solheim Cup på grunn av en skade i ryggen.

​Dermed avslutter Tutta sesongen på 37.-plass på pengelisten (507 398 dollar). Det er hennes svakeste plassering siden 2006.

Leaderboard 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.