Tutta klatret - men tapte terreng

Tutta klatret - men tapte terreng

Suzann Pettersen ligger an til sin andre strake topp-10-plassering. (Foto: Getty Images)

Suzann Pettersen er nær toppen av leaderboardet i Taiwan, men har åtte slag opp til toppen før siste runde.

Etter en skuffende åpningsrunde på to over par i Fubon LPGA Taiwan Championship torsdag, kontret Tutta med sin nest beste runde for året (-6) fredag. Dermed klatret hun fra 43.- til 7. plass, bare fem slag bak teten.

Under «moving day» lørdag hoppet hun enda en plass oppover leaderboardet. Dessverre økte likevel avstanden opp til toppen med tre slag.

Verdensener Lydia Ko festet grepet om turneringen med sin andre strake 67-runde. Hun leder på 13 under par og tar med seg en ledelse på fire slag over sør-koreaneren Eun-Hee Ji til siste runde. 

Tutta gikk lørdagens runde på en under par. Scorekortet bestod av fire birdies, tre bogeys og resten par. Oslo-golferen var en over etter 14 hull, men to birdies på rappen på hull 15 og 16 sikret røde tall for andre dag på rad.

Forrige helg noterte Tutta seg for sesongens syvende topp-10-plassering - og hennes første siden juli. Det løftet henne tilbake til topp-10 på verdensrankingen.

Leaderboard 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.