Tutta langt bak da Nordqvist vant i omspill

Tutta langt bak da Nordqvist vant i omspill

(Foto: Getty Images)

Svenske Anna Nordqvist tok sin første majorseier på åtte år i en regntung avslutning av Evian Championship.

Nordqvist startet søndagens tredje og avsluttende runde på delt 11.-plass, fem slag bak teten, og det var nok ikke mange som hadde tenkt at svensken kom til å være med i seierskampen søndag – spesielt da hun åpnet runden med to bogeys på de fem første hullene.

Med birdie på hull 6 snudde plutselig alt. Hun fulgte opp med eagle på hull 7, en ny birdie på hull 12 og birdie-eagle-birdie fra hull 14 til 16. Selv en bogey på avslutningshullet kunne ikke hindre henne i å ta klubbhusledelsen sammen med amerikaneren Brittany Altomare, som også avsluttet med en 66-runde.

Mens resten av feltet holdt på å fullføre sine runder, ble det stadig tettere i toppen. På et tidspunkt lå hele fem spillere ni under par, men da alle var ferdigspilt, var det bare Nordqvist og Altomare som lå ni under. Dermed bar det ut i omspill i ordentlig møkkavær.

Banemannskapet måtte fjerne store vannansamlinger og hagl (!) fra green mens spillerne gjorde seg klare, og hadde det ikke vært omspill i en major, hadde spillet sannsynligvis blitt avblåst.

I playoff var det Nordqvist som trakk det lengste strået. Hennes bogeyputt fra én meter var nok til å sikre seieren.

– Jeg er fra Sverige, og til og med jeg er iskald, smilte 30-åringen etter å ha sikret karrierens andre major og seierssjekken på 550 000 dollar.

For Suzann Pettersen var Evian Championship hennes første turnering siden starten av august. Hun kom greit i gang med en 69-runde fredag, men sakket akterut i helgen. Med runder på 74 og 72 slag lørdag og søndag endte hun to over par sammenlagt og nede på en skuffende 40.-plass.

Resultater 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.