Tutta sesongåpnet med misset cut

Tutta sesongåpnet med misset cut

Suzann Pettersen slet i årets første turnering i Florida. (Foto: Getty Images)

Dårlig start på det som forhåpentligvis skal bli Suzann Pettersens revansjesesong.

Det som etter planen skal bli Suzann Pettersens revansjesesong fikk ikke noen god start i Florida denne uken.

33-åringen fra Oslo sesongåpnet med en runde på to over par og 55. plass i onsdagens åpningsrunde av Coates Golf Championship i Florida, og var avhengig av en god runde torsdag for ikke å bli helt hektet av. I stedet for å klatre, falt i stedet verdensfemmeren utenfor cutstreken.

Iskald putter

Tutta gjorde fem bogeys, to birdies og resten par på torsdagens runde, og med +5 totalt endte hun ett slag kort av helgespill.

Mens Tutta slet mer å finne greener i onsdagens åpningsrunde, var det puttingen som stakk kjepper i hjulene for henne torsdag. Hun traff 15 greener, men måtte ty til putteren hele 36 ganger.

Dette var Tuttas første missede cut siden U.S. Women’s Open i juni i fjor.

2014 var Suzann Pettersens første seiersløse sesong siden 2010. Hennes forrige triumf kom i Sunrise LPGA Taiwan Championship.

Sør-koreansk komet i tet

Det er sør-koreaneren Ha Na Jang som leder i Florida. Den 22 år gamle rookien har vært den beste spilleren på den koreanske LPGA-touren de to siste sesongene og har fått en perfekt start på sin nye karriere i USA.

Med en knallsterk runde på syv under par torsdag, gikk hun til -12 sammenlagt og fire slags ledelse. Jang brukte ti færre putter enn Tutta på torsdagens runde.

Det er imidlertid ikke hvilken som helst spillere hun har bak seg på leaderboardet: Verdenstreer Stacy Lewis ligger på andreplass, etterfulgt av verdenstoer Lydia Ko på tredjeplass ytterlige ett slag bak. Der ligger også Azahara Munoz, Angela Stanford og Austin Ernst.

 

Leaderboard


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.