Tutta skal kjempe om sin første seier på 16 måneder

Tutta skal kjempe om sin første seier på 16 måneder

BEDRING: Suzann Petteren ser ut til å begynne og finne tilbake formen igjen. (Foto: Getty Images)

Det er duket for en thrilleravslutning på HSBC Women’s Champions i Singapore søndag.

Før siste runde har Suzann Pettersen klatret fra 8. til 4. plass, takket være hennes andre strake 68-runde (-4). Det er en ny tangering av hennes beste runde for året.

Med seks birdies, to bogeys og ti par på scorekortet, har hun posisjonert seg bra for det som er duket for å bli en spennende innspurt: De tre øverste plassene på leaderboardet innehas av verdens tre beste spillere.

Verdenstoer Inbee Park ligger 13 under par, og leder med to slag over verdensener- og treer Lydia Ko og Stacy Lewis. Ytterlige to bak deler Tutta fjerdeplassen sammen med Azahara Munoz og Anna Nordqvist.

Dermed er Tutta avhengig av å gå lavt søndag for å ta sin første seier siden slutten av oktober 2013. De tre spillerne i tet står til sammen med ti seiere siden starten av 2014.

Etter årets første topp 10-plassering (og karrierens 100.) forrige helg, gjenninntok Tutta femteplassen på verdensrankingen mandag.

2014 var Suzann Pettersens første seiersløse sesong siden 2010. Hun vil være avhengig av en rekke gode resultater fremover for ikke å falle igjen på rankingen. 

Ettersom verdensrankingen baserer seg på de siste to års resultater, forsvinner etterhvert plasseringene fra Oslo-golferens magiske 2013-sesong med i beregningen. 

Leaderboard

 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.