Tutta i toppen i årets andre major

Tutta i toppen i årets andre major

(Foto: Getty Images)

Suzann Pettersen er godt i gang med Women’s PGA Championship i på Sahalee Country Club Washington.

Tutta navigerte seg rundt den klaustrofobisk trange banen på en under par. Det holder til delt fjerdeplass sammen med fem andre spillere, blant andre thailenderen Ariya Jutanugarn, som har vunnet tre turneringer på rad de siste ukene.

Canadieren Brooke Henderson leder turneringen på fire under par (bare dager etter å ha tatt i bruk Pings nye «Oslo»-putter), godt hjulpet av et hole-in-one på hull 13. Hun ligger to slag foran Christina Kim (USA) og In-Kyung Kim (Sør-Korea). Tre slag bak ligger verdensener Lydia Ko og lurer på delt 10. plass.

Det ble en kjedelig avslutning på runden for Tutta, som på et tidspunkt hadde ledelsen torsdag ettermiddag. Tutta gjorde to birdies på de fem første hullene, men begge gangene ble de fulgt opp av bogeys.

Like etter runding svarte hun med tre birdies på rappen, men med kjipe bogeys på de to siste hullene falt hun tre slag bak Henderson.

35-åringen fra Oslo var ikke like stabil fra tee til green som hun pleier å være: Hun traff kun seks av 14 fairways og bare 11 av 18 greener.

(Artikkelen fortsetter under)

Sahalee Country Club krever ekstrem presisjon fra tee. Skogen kryper tett inntil fairwaykanten på de fleste hullene. (Foto: Getty Images)

Tutta vant denne turneringen for ni år siden. Det var hennes første majortriumf. Hennes andre og foreløpig siste kom i Evian Championship i Frankrike i 2013.

Denne sesongen har spillet vært variabelt. Tre topp-10-plasseringer på ni turneringer holder til en 32. plass på pengelisten. Denne uken passerte kalenderen ett år siden hennes forrige LPGA-triumf.

Leaderboard

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.