Tuttas laveste årslønn siden 2006

Tuttas laveste årslønn siden 2006

(Foto: Getty Images)

Suzann Pettersen kom til kort i jakten på dollarmillionen for første gang siden 2006.

Tutta fulgte opp åpningsrunden i sesongfinalen CME Group Tour Championship på 71 slag med en 70-runde fredag. Under "moving day" lørdag leverte hun sin beste runde for uken med 69 slag, men startet likevel avslutningsrunden syv slag bak teten - og med seier utenfor rekkevidde.

Der kom hun seg inn på 70 slag, med et scorekort som bestod av fem birdies, tre bogeys og resten par. Dermed delte hun 14. plassen sammen med fem andre spillere, åtte under par sammenlagt og ni slag bak vinneren Cristie Kerr fra USA.

Turneringen var finalen i «Race to CME Globe», der kun de 70 beste gjennom sesongen fikk starte.

Tutta ender året med ni topp-10-plasseringer på LPGA-touren, inkludert en seier. Hun spilte inn 912 603 dollar (ca. 7,9 millioner kroner) i år, noe som holdt til en 14. plass på pengelisten. I fjor endte hun på 11. plass på Order of Merit - den første gangen siden 2006 at hun avsluttet LPGA-sesongen utenfor topp-10 på pengelisten.

Dette er første gang siden 2006 at Tutta ikke klarer å spille inn en million dollar i løpet av en sesong.

Resultater


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.