Ventura klar for andresteget etter storspill i Texas

Ventura klar for andresteget etter storspill i Texas

Kristoffer Ventura, her fra U.S. Amateur i fjor, er klar for andresteget av Web.com Tour-kvalifiseringen. (Foto: USGA)

Kristoffer Ventura prøver lykken i kvalifiseringene i både USA og Europa denne høsten. Lørdag sikret han avansement til andresteget i Web.com Tour-kvalifiseringen.

Ventura, som tok steget inn i de profesjonelles rekker i sommer etter et vellykket collegeopphold i Oklahoma State University, spilte førstesteget av Web.com-kvalifiseringen på Firewheel at Garland Bridges i Texas, der han lå et stykke utenfor kvalifiseringsgrensen etter halvspilt turnering.

I de to siste og avgjørende rundene fant ham imidlertid frem storspillet, og med en 63-runde (-8) på fredag klatret han helt opp til 17.-plass på leaderboardet, akkurat innenfor de 22 beste som avanserte.

Søndag var han avhengig av nok en runde under par for å komme videre, og det klarte han: Med en avslutningsrunde bestående av en eagle, fem birdies, en bogey og resten par, signerte han for en knallsterk 65-runde.

Dermed klatret han til delt 6.-plass, 15 under par totalt for turneringen og godt innenfor topp-22.

Brandon R. Thompson fra England vant kvalifiseringen på 19 under par. Bergenseren Vetle Marøy deltok også i kvalifiseringen. Han røk ut etter å ha endt på 56.-plass med en totalscore på én under par.

Kristoffer Ventura skal etter planen også spille førstesteget av europatour-kvalifiseringen i Portugal 9. til 12. oktober. Hvis han kvalifiserer seg videre derfra, spilles neste steg fra 2. til 5. november. Andresteget av Web. Com Tour-kvalifiseringen starter derimot allerede 6. november, så det gjenstår å se hva Ventura prioriterer hvis han også kommer seg videre i den europeiske kvalifiseringen.

Fra før av er Andreas Halvorsen sikret en plass i andresteget av Web.com Tour-kvalifiseringen.

Finalesteget av Web.com Tour Q-School spilles i Arizona fra 6. til 9. desember, der de 25 beste etter seks runder får full kategori på Web.com Tour i 2019, nivået under PGA-touren.

Resultater


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.