Venturas 69-runde akkurat ikke nok

Venturas 69-runde akkurat ikke nok

Kristoffer Ventura fikk det ikke helt til å stemme i karrierens andre PGA Tour-turnering. (Foto: USGA)

Kristoffer Ventura løftet spillet sitt i fredagens andre runde av Shriners Hospital for Children Open, men misset cuten for andre gang på like mange forsøk på PGA-touren.

Ventura var tidlig på plass på TPC Summerlin i Las Vegas fredag morgen for å fullføre avslutningshullet på åpningsrunden. Der satte han tonen for dagen med å gjøre birdie på par 5-hullet, noe som gjorde at han kunne signere for en åpningsrunde på én over par. Det holdt til 91.-plass – ett slag bak cutgrensen.

På andrerunden fikk 23-åringen akkurat den starten han trengte med to tidlige birdies på hull 2 og 3. Derfra fulgte han opp med elleve par på rad, før han gjorde enda en birdie for å komme seg på riktig side av cutstreken.

Dessverre dumpet han utslaget på det 17. par 3-hullet i vannet og måtte ta til takke med bogey, og han var dermed avhengig av birdie på det siste hullet for å ha noe som helst håp om å klare cuten. I stedet toputtet han for par fra syv meter og endte til slutt på 86.-plass, to slag bak cutgrensen. 

Peter Uihlein, som i likhet med Ventura er tidligere student på Oklahoma State, leder turneringen på 13 under par.

Ventura står nå med to missede cuter på to forsøk på PGA-touren. Selv om han må reise fra Las Vegas uten lønn, kan han trøste seg med at han får et par dager ekstra forberedelser til neste ukes andresteg av Web.com Tour-kvalifiseringen på TPC Craig Ranch i McKinney i Texas fra 6. november.

Den samme uken får vi også gleden av å se en annen nordmann i aksjon på PGA-touren: Formsterke Viktor Hovland blir PGA Tour-debutant i Mayakoba Golf Classic i Mexico.

Leaderboard

 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.