Vinneren fikk tretti tusen kroner. Karoline fikk et gavekort på Henrik Stenson-solbriller

Vinneren fikk 30 000,- Karoline fikk et gavekort på Henrik Stenson-solbriller

Ettersom Karoline Stormo er amatør, kan hun ikke ta imot premiepenger for gode prestasjoner. (Foto: Swedish golf tour)

Med to hull igjen å spille ledet amatøren Karoline Stormo proff-turneringen på Swedish golf tour.

Slik er det å være amatør blant proffer.

Denne helgen spilte sju nordmenn proff-turneringen Johannesberg Open, på den svenske golf-touren; Celine Borge, Tonje Daffinrud, Karoline Lund, Mariell Bruun, Karoline Stormo, Maria Elizabeth Javery og Veslemøy Kontorp Heramb var norske deltagere.

Svensk mot norsk

De seks førstnevnte greide cut-en etter lørdagens to runder, men da søndagens finalerunde gikk inn i sin avgjørende fase stod seieren mellom én svenske og én nordmann.

Karoline Stormo ledet turneringen da to hull gjenstod. (Foto: Swedish golf tour)

Nordmannen var amatøren Karoline Stormo (21). Før det 17. hullet var hun i delt ledelse, men uten at universitetsstudenten ved Kent State university visste at hun kjempet om seieren.

– Jeg tenkte at jeg var i nærheten, men jeg trodde scorene kom til å være lave i dag, så jeg tenkte ikke så mye over at jeg kjempet om seier egentlig. Det var nærmere enn det jeg trodde underveis! sier Stormo, til Norsk Golf.

Avgjørelsen

For det holdt ikke helt inn. På det 17. hullet - et par 3-hull - falt avgjørelsen.

– Jeg slo et halvtynt slag som traff høyresiden av greenen og kicket rett ut i vannhinderet. Sånn er det,

– Var det nervene som slo inn?

– Det var ikke egentlig det. Det kommer nok flere muligheter og situasjoner som er like i fremtiden, så i dag var fin trening for det som kommer.

Svenske Anna Magnusson avsluttet med par, par - mot Stormos dobbel bogey, par. Det var nok til å vinne turneringen, to slag foran Stormo og landsmannen Filippa Möörk.

Etter 2. plassen vant Stormo gavekort, som beste amatør. (Foto: Swedish golf tour)

Etter at 2. plassen var et faktum, var Stormo mer opptatt av å fokusere på en spillemessig positiv helg, enn å gremmes over at seieren glapp.

– Spillet satt veldig bra. Banen og greenene var veldig tørre, noe som var utfordrende til tider. Jeg hadde mange wedger inn til green og gav meg selv mange bra birdie-sjanser!

Solbriller

I potten lå til sammen 150 000 svenske kroner. Vinneren fikk 30 000,-.

– Hva fikk du, Karoline?

– Haha, jeg fikk et gavekort på solbriller fra Henrik Stenson, siden jeg fortsatt er amatør!

Seks av de norske greide cut-en. Borge endte til slutt på 6. plass, Lund på delt 7. plass, Daffinrud på 13. plass, Bruun på delt 16. plass, og Javery på 28. plass.

Leaderboard Johannesberg Open


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.