VM-ungguttene imponerte i Kongsvinger

VM-ungguttene imponerte i Kongsvinger

Sander Stavnar (16) tok sin første Norgescup-seier noensinne lørdag. (Foto: Norgescup/Facebook)

16 år gamle Sander Stavnar overlistet «pensjonisten» Joakim Mikkelsen på sisterunden og tok sin første Norgescup-seier på Kongsvingers GK lørdag.

Stavnar (Vestfold GK) startet sisterunden på delt tredjeplass, tre slag bak lederen Joakim Mikkelsen, som spilte siden første turnering siden han la opp i fjor sommer.

I lederball viste Mikkelsen - kanskje ikke så veldig uventet - rusk i maskineriet. I hans første turnering på ni måneder ble det fire over par (76) på sisterunden.

Det åpnet døren for unggutten Sander Stavnar, som nylig ble plukket ut til å representere Norge i sommerens uoffisielle junior lag-VM i Japan for første gang.

16 år gamle Stavnar avsluttet med en runde på en under par, bestående av tre birdies, to bogeys og resten par.  Det var akkurat nok til at han kunne juble over sin første seier i Norgescup-sammenheng, og hans tredje topp 5-plassering på rad. Han endte på fjerdeplass i begge sesongstartene som ble spilt på Titleist Tour og Norgescup nylig.

Med en sammenlagtscore på par på Kongsvingers GK vant Stavnar med ett slag over en annen ung VM-debutant, den 15 år gamle bergenseren Markus Braadlie (Bergen GK).

Joakim Mikkelsen måtte ta til takke med delt 3. plass (+2) sammen med Aksel K. Olsen (Stavanger GK) og fjorårets norgesmester for juniorer, Sigurd Aune (Trondheim GK). Mikkelsen ble feltets beste proff, og vant dermed sjekken på 16 800 kroner.

Selv om Joakim Mikkelsen var tilbake i turneringsaksjon denne uken, vil den som venter på et ordentlig tour-comeback sannsynligvis vente forgjeves. Han understreket til Norsk Golf før turneringen at han ikke har planer om comeback til proffgolfen.

– Jeg vil nødig kalle det et comeback å spille Norgescup, men det blir om ikke annet min første turnering siden august i fjor. Hvor mye jeg kommer til å spille senere i år er jeg ikke helt sikker på enda, men jeg skal prøve å være med litt her og der når det passer, uttalte Mikkelsen til Norsk Golf.

Resultater Kongsvingers GK

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.