Walker vant på hjemmebane

Jimmy Walker Getty

HJEMMEHELT: Jimmy Walker sikret seieren foran hjemmefansen i Valero Texas Open. (Foto: Getty Images)

Jimmy Walker fortsetter sitt bunnsolide spill, og i helgen cruiset han inn til seier i hjembyen San Antonio.

Lederen av årets Fedex Cup, Jimmy Walker, fikk til forandring muligheten til å sove i egen seng under ukens turnering på PGA Tour´en. 

Walker, som har bodd i San Antonio i en årrekke, hadde hjemmebanefordel i Valero Texas Open. TPC-banen som ble brukt denne uken er nemlig en av Walkers treningsbaner i hjembyen, og alt gikk etter planen for texaneren.

Walker startet finalerunden med en ledelse på fire slag foran Jordan Spieth. Sistnevnte yppet seg med et lite birderush avslutningsvis, men Walker holdt unna og sikret seg altså sin femte seier på PGA Tour´en.

Vinnerscoren ble til slutt 11 under par, fire slag foran Jordan Spieth. Billy Horschel havnet på tredjeplass, mens Daniel Summerhays og Chesson Hadley delte fjerdeplassen.

Spieth og Walker leverte begge et putteshow uten sidestykke på turneringens siste ni hull. Puttene datt i fra alle kanter på de strøkne Texas-greenene, så tilskuerne fikk virkelig valuta for pengene selv om Walker hadde et solid forsprang hele veien.

Det var en lattermild vinner som lot seg intervjue av Golf Channel med sønnen på armen da det hele var avgjort:

- Puttingen var ekstremt bra denne uken, og det er deilig å få en bekreftelse på at jeg har jobbet riktig. Dette gir meg enda mer selvtillit, og nå gleder jeg meg stort til både Shell Houston Open og The Masters. Vi må samtidig ikke glemme gi Jordan Spieth litt ros i dag, for det er nok mange av oss som kommer til å ha mareritt om putteren hans fremover!

I og med at både Spieth og Walker har røtter i Texas, var det naturligvis stor interesse for deres duell i San Antonio denne uken. Interessen blir neppe mindre i neste ukes PGA-turnering i Houston, som fra før er kjent for å trekke et stort publikum.

Om halvannen uke starter årets første major, The Masters, og i så måte er det ingen tvil om at det passer svært godt å finne storformen nå. Walker røpte til Golf Channel at han planlegger en dagstur til Augusta National allerede denne uken, selv om han altså tiller til start i Shell Houston Open på torsdag.

LEADERBOARD


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.