Alternative bager

Seamus Terra Fescue

EKSKLUSIV: Seamus Fescue Project - her i modellen Terratrooper - er forholdsvis dyre, men har en stil du skal slite med å finne andre steder. (Foto: Seamus Golf)

Vi gir deg noen alternativ til reklamebagene fra de store utstyrsprodusentene.

Golfbager er et kjedelig kapittel. Felles for stort sett alle er at de ser ut som noe hentet rett fra NASCAR i USA. Svære logoer klistret ut over hele siden. Og helst noen små logoer andre steder. Ikke noe med at du betaler for å bruke køllene deres, nå skal du jammen også reklamere for dem. Og betale for det også. Vi har noen alterantive bager til deg som vil tenke nytt.

Test - Peak Performance

Klesmerket er kjent for å lage gode hardvarer. Peaks bager og sekker holder høy kvalitet. Golfbag har de forsøkt seg på før, men ikke gjort tilgjengelig for den vanlige forbrukeren. I år lanserte de for første gang en bærebag.

Stilen er svært enkel og ryddig. Du får en logo nedover hele lommen, men siden det ikke direkte er en golflogo, har vi ingen problemer med den. Du får bagen i hvit eller sort. En praktisk, og en upraktisk altså. Vi har spilt med den hvite i noen uker. Den blir på langt nær så skitten og stygg som fryktet. Faktisk har den generelt holdt seg svært bra under mye bruk. Vi ligger nok på grensen til mishandling av bager fra tid til annen, siden det er overvekt med ekstra mye køller og dingser i lommene.

Peak Performance bag

Basen er solid, føttene folder lett ut. De holder seg også på plass når du bærer, noe som ikke alltid er en selvfølge. Hengeføtter er utrolig irriterende, og forekommer oftere enn vi vil innrømme.

Lommene er fornuftig inndelt. I enkelte bager kan du oppleve at ting forsvinner i et sort hull. Du aner ikke hvor ting blir av etter at du har lukket glidelåsen. Her får vi tak i alt, og har god nok lagring til mye ekstra klær, drikke og baller. Den eneste lommen vi har et problem med er den isolerte flaskelommen. Den har vi til gjengjeld et stort problem med. Den er skikkelig dårlig plassert, og dette får flasken til å gnagen mot rumpen/hoften når vi går. Lommen er vinklet slik at flasken står rett opp når bagen står med utslåtte føtter. Å vinkle den skrått bakover hadde løst problemet.

+ Pent design.

+ Meget god materialkvalitet på utsiden.

+ Gode lommer.

+ Står stødig. Gode føtter.

 

- Mye løse tråder i køllerommene etter en tids bruk.

- Litt høyt priset, virker å være mer priset etter merket enn markedet.

- Svært dårlig plassert flaskelomme.

 

Alternativene

Disse har vi ikke testet i denne omgang, men de tilbyr fine alternativ til de typiske merkebagene. Jones har vi hatt inne til test i den aller første modellen, og Seamus har vi god erfaring med på headcovere. Begge er altså merker vi kan anbefale.

Seamus

Vi må ha lov til å si at Seamus ikke er langt unna å være blant verdens kuleste golffirma. Fra den spede begynnelsen - der vi var blant de aller første kundene på verdensbasis - har de etablert seg som leverandør av logoprodukter til prestisjeanlegg som Bandon Dunes. I år laget de bager. Kule bager. Dyre bager. Og de laget veldig, veldig få av dem. 

Seamus Fescue

Selv om det for øyeblikket er tomt hos Seamus, må vi ta dem med i denne oversikten. Det kommer nemlig sikkert flere muligheter. Stilen på deres lille kolleksjon ved navn Fescue Project, var som hentet ut fra en tid der golf var enklere. Færre køller, først og fremst. Bagene bæres best med 8-9 køller. En del mindre enn det du sikkert har i arsenalet ditt. Kanskje på tide å forenkle litt? Med en enkel bærebag tvinger du deg til å gjøre det.

Sjekk nettsiden til Seamus Golf for mer info.

Jones

En legendarisk bag som har fått nytt liv. Stilen og tankegangen er mye det samme som hos Seamus, bare mye enklere og rimeligere. Dette er retro for alle. Vi spilte mye med den første bagen de laget, og hadde omtale av den for noen år siden. Ingen føtter. Enkel stropp. To rom. Gode lommer. Det var en så grunnleggende golfkølleholder som du kunne finne. Nå har Jones utvidet produktkatalogen voldsomt.

Jones bag

En vanntett bag med føtter har kommet på plass. Like perfekt nordvest i USA som i Norge. Hybrid er deres store satsing. En moderne bag forkledd som et retroprodukt. Fargene er fine, stilen er dempet og enkel. Du vet at du har med en ekte golfer å gjøre hvis du ser ham bære på en Jones.

Sjekk alle de nye produktene på nettsiden Jones Golf Bags.

MacKenzie

Bagen for den aller mest kresne. Lages etter bestilling fra deg. Dette er en bag som kan gå i arv, og med prisen de krever er det best å fordele regningen på et par generasjoner.

Vi kommer aldri til å spille med en MacKenzie Walker. Kanskje går vi glipp av noe, men vi tenker at en langt rimeligere Jones gir oss mye av den samme følelsen.

Skulle du ha litt for mye penger til overs, finner du mer info om MacKenzie på nettsiden deres.

 

Hvilke produsenter har vi glemt? Har du erfaring med bag fra et kult og litt annerledes merke?

 

Christian Furu

Christian Furu

Les flere av mine artikler.

Christian Furu er utstyrsekspert i Norsk Golf.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.