Callaways superball

Callaway Chrome Soft og Superhot 55

EKTE SAKER: Velg golfball ut fra det som passer deg best på korte slag, og dropp alt teknologiprat. (Foto: Callaway Golf)

Ballen som endret ballen, kaller Callaway det. De er ikke spesielt beskjeden når de omtaler Chrome Soft.

Chrome Soft

Callaways egne ord sier at Chrome Soft er eksepsjonelt lang, gir mer kontroll rundt greenen og har mykere følelse. Vi hører det samme år etter år, så det overrasker oss egentlig ikke. Markedsprat bør egentlig være unødvendig med Chrome Soft, for det er rett og slett en god golfball.

Det er en firelags ball med urethan skall. Et slikt skall er svært mykt, og gir nydelig følelse med spesielt wedger og putter.

Rykter sier for øvrig at det er nå vi virkelig får se ballen Phil Mickelson har spilt med. Callaway sa at han spilte med Chrome Soft i 2015, men det skal ha vært en prototyp. Årets modell er altså enda bedre enn den du kunne kjøpe i fjor.

Veiledende pris for Chrome Soft er 399,-.

Superhot 55

I skyggen av Chrome Soft lanserer Callaway også Superhot 55. Tallet 55 er kompresjonen. Den er altså litt hardere enn Supersoft, og litt mykere enn Chrome Soft.

Veiledende pris er 329,-. Der ligger også problemet med Superhot. Nesten samme pris som Chrome Soft, som vi regner med blir en typisk ball med litt priskrig på. Taperen kan bli Superhot. Sikkert en god ball, men alternativene i Callaways ballkolleksjon virker mer fristende.

Chrome Soft og Superhot 55 kommer for salg 5.februar.

Christian Furu

Christian Furu

Les flere av mine artikler.

Christian Furu er utstyrsekspert i Norsk Golf.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.