Jordans legendariske basketballsko blir golfsko

Jordans legendariske basketballsko blir golfsko

(Foto: Nike Golf)

Nike relanserer Michael Jordans ikoniske Air Jordan 1-sko.

Tidenes beste basketballspiller, Michael Jordan, også kjent som «His Airness», har gjort like stor karriere etter at han la opp. Hans sportsmerke Air Jordan har fått kultstatus blant sneakerentusiaster verden over; Det er ikke et uvanlig syn med hundre meter køer langt ut av butikkene når retroversjonene av klassiske skomodeller blir lansert, og de blir ofte solgt videre for flerfoldige tusen kroner på nett.

Air Jordan-eventyret startet med skomodellen «Air Jordan 1» i 1984, som tilfeldigvis også var det samme året Michael Jordan begynte å spille golf. Nå, 33 år senere, kommer skoen som golfsko.

I følge en pressemelding fra Nike vil skoen komme i to ulike fargekombinasjoner: en i rød, sort og hvit, samt en modell i hvit og sølv. 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

(Foto: Nike Golf)

Selv om utseendet på golf- og basketskoene er tilnærmet like, er det gjort noen nødvendige endringer for å tilpasse dem golfbanen. Den nye skoen kommer i et vanntett og lett materiale, ekstra støtte rundt anklene og soft-spikes under sålen.

Skoen skal selges i et begrenset antall på Nikes nettsider fra 10. februar. 

Det har for øvrig allerede begynt å dukke opp et par eksemplarer på eBay. Inkludert frakt og toll må du punge ut nesten 5000 kroner for disse.

Dette er ikke de første golfskoene Air Jordan har lansert, men det blir de første som er en direkte kopi av en av basketballskoene.

På PGA-touren har skomerket foreløpig kun vært å se på Keegan Bradley sine føtter.

Michael Jordan og hans ikoniske "Air Jordan 1" i debutsesongen i 1984.

(Foto: Getty Images)


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.