Nå kommer Rorys putter

Nike Method Origin puttere

TEKNOLOGI OG STIL: Nike er veldig flinke hvis de har klart å gjøre en klassisk putter bedre ved hjelp av RZN. (Foto: Nike Golf)

Origin er putteren for de kresne. Altså deg og Rory McIlroy.

Nike Method Origin er klassisk i utseende, men Nike måtte putte inn litt ny teknologi for å bli fornøyd. Det åpenbare valget var RZN. Materialet er det samme du finner i Nikes golfballer og Vapor Flex driveren. 

Nike Method Origin RZN

Laget med RZN er klemt mellom to deler av putteren. Et treff utenfor senter får fram en dempende effekt. Dårligere treff gjør at tilsvarende mer av RZN materialet komprimeres, og mer energi tilbakeføres til ballen. Samme kontroll og lengde på alle treff er målet.

Effekten er lik den du får med kompresjonskanal i driver. Det handler altså om at alle treff skal oppføre seg mest mulig likt. For blant andre Rory McIlroy har Origin vært et åpenbart valg.

- Jeg elsker de nye rillene. Rullen er perfekt, og det føles som om kontakten med ballen er mye mykere enn med min forrige putter. Den får ballen til å rulle ordentlig mye tidligere.

Nike Method Origin Rory

Nike Method Origin kommer i to modeller. Rory McIlroy har B2-01 i bagen. Av andre Nikespillere som har tatt den i bruk finner vi Charl Schwartzel. Sør-afrikaneren bruker en B1-01, og har senket puttesnittet sitt fra 30.2 til 28.9 per runde. 

Lanseringsdato er 15.april. Veiledende pris ser ut til å bli 2695,-. 

Christian Furu

Christian Furu

Les flere av mine artikler.

Christian Furu er utstyrsekspert i Norsk Golf.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.