Nikons nye lasere skal gjøre det lettere å treffe målet

Nikons nye lasere skal gjøre det lettere å treffe målet

COOLSHOT 80i VR og 80 VR er begge utstyrt med optisk bildestabilisator (VR) for vibrasjonsreduksjon.

Takket være effektiv VR-funksjonalitet reduseres vibrasjoner i søkerbildet som følge av håndbevegelser til 1/5 eller mindre (basert på Nikon sine egne målinger). Nikon skriver i en pressemelding at teknologien gjør det enklere enn noen gang å måle nøyaktige avstander, ettersom målet forblir stabilt i søkeren. 

Slik skal antallet feilmålinger som skyldes at laserstrålen ikke treffer målet eller tar utgangspunkt i feil målepunkt, reduseres.

Begge modellene benytter såkalt «første målprioritet» - en målealgoritme spesialutviklet for golf. Som for eksempel måling av avstanden til et flagg på greenen med trær i bakgrunnen. Den nye teknologien «Locked On» bekrefter med en sirkel i søkeren når avstanden til det første målet (flagget) vises.

COOLSHOT 80 VR måler kun den faktiske avstanden (lineære), mens COOLSHOT 80i VR har ID-teknologi. Det betyr at den også kan måle høydeforskjell, horisontal avstand og høydejustert avstand, noe som gjør sistnevnte spesielt godt egnet for kuperte baner.

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.