Odyssey snur putting på hodet

Odyssey Toe Up 1

SAMME MEN ANNERLEDES: Godt kjente hodefasonger, men helt ny balanse. Toe Up er virkelig en annerledes opplevelse på greenen. (Foto: Odyssey Golf)

Toe Up skal endre på alt du vet om putting.

Vi må nevne det med en gang - dette er ikke et nytt konsept. Andre har laget slike puttere før. Forskjellen er at de andre har vært miniprodusenter som Edel. Når puttergiganten Odyssey lanserer noe, blir det tilgjengelig for alle til en pris vi kan leve med.

Så over til selve nyheten. Toe Up. Som dere har lært av oss før kan man balansere putterskaftet på fingeren. Da vil tåen på putterhodet henge ned, eller slagflaten peke mot himmelen. Dette er toe hang og face balanced. Odysseys nyhet er altså toe up. Tåen peker opp mot himmelen.

Odyssey Toe Up 3

Fordelen med dette skal være at Toe Up blir ekstra god til å motstå vridning. Dette fører til at putterhodet stilles opp mot målet ved adressering, og holder seg på den linjen gjennom hele svingen. Det er også veldig bra på feiltreff, slik at treff mot tå og hæl ikke mister retning og fart.

Vi har faktisk allerede spilt et par runder med Odyssey Toe Up. Konseptet har sine utfordringer i at det er en helt annen teknikk. Vi er vant til å manipulere putterhodet med hendene. Vi putter ved å kontrollere putteren. Med Toe Up får du best resultat ved å la putteren gjøre nærmest alt arbeidet selv. Mykt og lett grep med hendene, vil la den svinge perfekt. Vi er litt i tvil om dette er en type putter man bør skifte til. En ting er helt klar - man gjør det ikke uten å prøve først.

Veiledende pris for både #1 og #9 er 2299,-. De kommer for salg 15.april.

Odyssey Toe Up 2

Christian Furu

Christian Furu

Les flere av mine artikler.

Christian Furu er utstyrsekspert i Norsk Golf.

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.