Solberg ga «norsk» golfkølle i gave til Trump

Solberg ga «norsk» golfkølle i gave til Trump

Erna Solberg hadde med Ping-putteren «Bergen» i gave til Donald Trump onsdag. (Foto: Getty Images)

Slik det seg hør og bør, hadde statsminister Erna Solberg med seg en gave under sitt besøk hos president Donald Trump i Det hvite hus onsdag. Passende nok falt valget på Pings «Bergen»-putter.

«Hva gir man i gave til en president? Jeg gav noe som kan brukes med en historie, en putter (golfkølle) som heter Bergen. Produsert av en firmaet Png [sic] i USA, som ble etablert av Karsten Solheim, som emigrerte fra Austrheim utenfor Bergen», skriver Solberg, som selv kommer fra Bergen, på sin Instagram-konto, med bildet av putteren som ble overrakt presidenten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Putteren er en del av Pings «Vault»-serie, som ble lansert for et halvannet år siden. Putterne er en hyllest til Karsten Solheims røtter, og i serien finner man også modeller med navnene «Voss», «Arna» og  «Oslo». De fås i dag kjøpt i norske golfbutikker for mellom 2500 og 3000 kroner.

Dette er ikke første gang Trump har fått en golfkølle i gave under et statslederbesøk. Da han spilte med Japans statsminister Shinzó Abe i februar i fjor, fikk han en kølle som man må punge ut et langt høyere beløp for å få kloa i: Honmas gullbelagte S-05-driver, som har en veiledende pris på 32 000 (!) kroner.

Trump har lenge vært en ivrig golfspiller, og han har måttet tåle mye kritikk for hvor mye tid han har vært på golfbanen etter at han ble president. Ifølge NBC News har han foreløpig tilbragt over 90 dager i sitt første år som president ved et av sine golfanlegg – hvor brorparten av besøkene har vært på Trump National Golf Club i New Jersey og Trump International Golf Club i West Palm Beach i Florida. 

- - -

Dette er Donald Trumps golfbaner

Trump International Golf Links, Skottland

Trump National Golf Club, Bedminster, USA

Trump National Golf Club, Charlotte, USA

Trump National Golf Club, Colts Neck, USA

Trump International Golf Links, Irland

Trump Golf Links at Ferry Point, USA

Trumps National Golf Club, Hudson Valley, USA

Trumps National Golf Club, Jupiter, USA

Trump National Golf Club, Los Angeles, USA

Trump National Doral, USA

Trump International Golf Club, West Palm Beach, USA

Trump National Golf Club, Philadelphia

Trump International Golf Club, Dubai, De forente arabiske emirater

Trump World Golf Club, Dubai, De forente arabiske emirater

Trump Turnberry, Skottland

Trump National Golf Club, Washington, DC, USA

Trump National Golf Club, Westchester, USA


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.