Test av wooder

Test av wooder

En god fairwaywood er fremdeles løsningen for deg som strever med presisjon på utslagene. Spredningen blir bedre, og lengden slår for mange det de klarer med driver.

Makslengden med driver vil være høyere, men du må spørre deg selv hvor ofte du får fram det resultatet. I år merket vi liten eller ingen forskjell i lengde i forhold til 2015-køllene. TaylorMade er faktisk det eneste merket med klar forbedring.

Vi mener at M1 og M2 er langt bedre enn det de tidligere har gitt oss. Vi sier oss fornøyd med det, da vi egentlig er fornøyd med at de ikke roter til det som var gode køller i fjor.

Lavere loft i #3 fairwaywood er en trend som gjør ting vanskeligere for oss golfere. De blir mer krevende å slå fra gresset, og vi anbefaler derfor å se på #4 eller til og med #5. Loft på 16–17 grader er ofte det optimale i forhold til spillbarhet og lengde. Hvis du kjøper 2–3 fairwaywoods, må du huske å sjekke loft. Du har ikke lyst til å ha to køller som gir tilnærmet lik lengde. Noe annet skal du ikke bekymre deg for. Det er egentlig umulig å kjøpe en dårlig kølle.

Wood-test 2016

Symbolforklaringer:

(Scroll nedover)

Christian Furu

Christian Furu

Les flere av mine artikler.

Christian Furu er utstyrsekspert i Norsk Golf.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.