Tips til deg som er sent ute med julegavehandelen

Tips til deg som er sent ute med julegavehandelen

Tom for ideer i innspurten av juleshoppingen? Vi hjelper deg i gang.

Mange drøyer så lenge som mulig med å komme i gang med julegavehandelen. Skal du kjøpe julegave til en golfspiller, er det lett å gå seg vill i jungelen av utstyr, duppedingser og treningshjelpemidler.

Vi har lagd en liste med gavetips i alle priskategorier som kan hjelpe deg med å være kreativ med gavene som havner under treet i år - enten de er til deg selv eller noen andre.

 

Diverse golftilbehør

Siktepinneetui: Har du siktepinner i bagen, men liker ikke helt hvordan de ikke matcher køllene? Eller kanskje irriterer du deg over hvordan de stikker og sliter hull i regntrekket eller reisebagen? Tro det eller ei, men du kan faktisk få kjøpt etuier til siktepinnene. Ikke bare er de praktiske, men de kan også sprite opp bagen din litt. Disse fra Seamus Golf koster 450 kroner, men du får kjøpt langt rimeligere versjoner blant annet på Ebay.

 

Fargerike golfhansker: Golfhansker må ikke lenger bare være hvite. Sprit opp golfantrekket med noen fargesprakende hansker. Hanskene på bildet er fra G/Fore. Fra cirka 200 kroner.

 

 

Headcovers: Hvorfor spille med samme headcover som alle andre som eier den samme køllen? I proshoper, nettbutikker og på eBay finner du et hav av kreative varianter. Disse fra TaylorMade passer deg som er fortvilet over å måtte vente enda et år på den siste filmen i den nyeste Star Wars-trilogien.

 

Pencilbag: Trenger du egentlig to dusin golfballer, en matpakke, tre liter vann, bananer, jakke, bukse, regntrekk og en stor pose pegger i bagen din? Ja, noen ganger gjør du kanskje det, men hva med de rundene hvor du bare vil komme det kjapt ut på golfbanen før eller etter jobb, varme sommerdager hvor du ikke orker å ha så mye å bære på, eller bare skal en kjapp tur på rangen med fire køller? En pencilbag passer perfekt til dette formålet! En ekstra bonus er at de tar lite plass i bilen, i skapet ditt på kontoret – og ikke minst under juletreet!

 

Reisebag: Reisetrekk til golfbagen er et must for den som er mye ute og farter. Den beskytter køllene og gjør det lettere å pakke med enda mer. Husk å bestille reisetrekket med både hjul og solide bærestropper. Du kan få reisetrekk både i stoff og i hardplast. Førstnevnte gjør transporten lettere og tar mindre plass i bagasjerommet på bilen. Hardplast-varianten er tyngre, men beskytter også køllene dine ekstra godt. Du får reisetrekk fra 600 kroner og opp til 2000 kroner. Vår erfaring er at du får det du betaler for. 

 

Puttemarkør: Mange golfspillere liker å tegne en rett strek på ballen for å gjøre det lettere å sikte. Denne varianten som heter Line M Up Pro Kit, koster fra 150 kroner.

 

Puttergrep: Superstrokes puttergrep har tatt golfverden med storm de siste årene. Ikke bare er de gode og myke å holde i, men de tykke grepene gjør det også enklere for deg å ha et stabilt puttestroke uten unødvendige håndleddsbevegelser.

 

Personlige golfballer: Golfballer er noe alle golfere trenger og er derfor en en sikker vinner under juletreet. Piff opp gaven litt med å bestille med et personlig trykk på ballen. Bestiller du via en nettbutikk, har du muliget til å laste inn logofilen samtidig som du bestiller. Enkelt og greit.

 

Stripede pegger: Billig, enkelt, og gjør det lett å sørge for at man pegger opp nøyaktig like høyt hver gang.

 

Gadgets

Treningsballer: Er hun eller han du skal kjøpe gave til, avhengig av golf? Lette treningsballer i skum eller plast kan gjøre det lettere for vedkommende å døyve abstinensene. Disse kan man slå i hagen eller parken uten å være redd for å skade noen. Fås kjøpt for under hundrelappen.

 

 

Slagsporing: Arccos 360 og Gamegolf er to veldig spennende produkter innen innen statistikkføring. En sensor som du fester i hullet i enden av grepet på køllene, måler lengde, retning og registrerer all statistikk som du trenger gjennom runden. Ved hjelp av appen til din smarttelefon kan du finne ut av hvilke deler av spillet ditt du kan forbedre videre. Gamegolf koster fra cirka 1500 kroner. Arccos 360 er en tusenlapp dyrere, men til gjengjeld er den også et hakk vassere.

 

GPS-klokke: GPS-klokker kan inneholde baneguide, statistikkmåling og til og med muligheten til å måle svinghastigheten din. Alt kommer an på prisen. Det finnes mange modeller, og det viktigste å huske på er å sjekke om klokken har tilgang til norske baner. En fin gave til alle golfere. Denne modellen fra Garmin heter S60 og er blant de mest kostbare på markedet (Cirka 4500 kroner). Tilgjengjeld får man en klokke som ser bra ut også utenfor golfbanen. 

 

 

Lasermålere blir mer og mer vanlig å se blant golfere i alle handicapkategorier. Det er et godt og mye brukt hjelpemiddel som hjelper spillerne til å finne avstander kjapt og nøyaktig. Det er viktig å forsikre seg om at laseren har «pinseeker»-funksjon, slik at du ikke må stødigere enn en skiskytter for å registrere målet. De gode modellene er dyre, men da har du også en laser som holder i lang tid. Her er to populære lasere i hver sin ende av prisskalaen: Nikon Coolshot til cirka 1900 kroner og Garmin Approach Z80 til 6499 kroner.

 

Apple Watch 4: Ikke et golfprodukt per se, men Apples smartklokke har mange funksjoner som er nyttige for golfere: skritteller, pulsmåler, værmelding og GPS for å nevne noen. Utvalget av diverse golf-applikasjoner til Apple Watch vokser stadig. Pris fra 4390 kroner.

 

Gavekort: Det tryggeste du kan gjøre, er å kjøpe et gavekort i en golfnettbutikk. Da slipper du å risikere bomkjøp, og mottakeren får i tillegg mulighet til å boltre seg når nyttårssalget starter. De ledende golfnettbutikkene i Norge er (i tilfeldig rekkefølge) onlinegolf.no, golfshopen.no og golfhandelen.no.

 

Underholdning

Golfbøker: Uavhengig av om du er interessert i instruksjon, mental trening, historie, biografier, banedesign eller annet, finnes det en golfbok for deg. Sjekk ut redaksjonens tips til golfbøkene du må ha i bokhylla.

 

Magasiner: På Bladkongen.no har du mulighet til å bestille abonnement på mange spennende blader. Utvalget består av både amerikansk og svensk versjon av Golf Digest, Golf Magazine fra utgiverne av Sports Illustrated (USA), Golf Monthly (UK) og Golf World (UK).

 

JBL Clip 3 Speaker: En bluetooth-høyttaler som du kan feste på golfbagen. Koble den til mobilen, så kan du ha på musikk eller radio de dagene du er alene på banen eller ute på en uhøytidelig runde med vennene dine. Fås kjøpt i elleve ulike farger, slik at du kan matche høyttaleren med golfbagen. Pris cirka 500 kroner.

 

Golfopplevelser

Greenfee: Noe av det morsomste med å være golfspiller er muligheten til å teste ut nye, spennende baner man aldri har spilt på tidligere. Men hvor skal man begynne, når det er så mye å velge i? Kanskje kan Norsk Golfs kåring av Norges 100 beste golfhull fra 2016 være til inspirasjon?  

Golfresort: Dersom du og din bedre halvdel vil finne på noe golfrelatert sammen, er en romantisk weekend kombinert med golf et populært valg. På Utsikten Golf i Kvinesdal kan du samkjøre golfrunden med et gourmetopphold på The Bølgen & Moi Hotel. På Kragerø Golf Resort er det både golf og spahotell på samme anlegg, med spektakulær utsikt over skjærgården. På Trysil GK kan du kombinere høyfjellsgolf og en rekke andre aktiviteter med et opphold på Radisson Blu-resorten rett ved golfbanen. Hvis du er i hovedstadsområdet, er Losby GKs klubbhus en del av herskapelige Losby Gods, og på motsatt side av Østmarka ligger nordens største spasenter, The Well, bare fem minutter unna Oppegård Golfklubb. 

 

Simulatorrunde: Det er over 70 steder i Norge du har mulighet til å spille simulatorgolf i vintersesongen. Noen runder på golfsimulator holder motivasjonen og inspirasjonen oppe gjennom en lang og kald vinter. Fra cirka 200 kroner per time. Se hvor du kan spille simulatorgolf her. 

 

 

Trening

Pelz Tutor: Nesten alle proffer har denne i bagen, og ikke uten grunn. David Pelz sin putting tutor består av en plastikkplate med siktelinjer og to løse metallkuler. Et perfekt hjelpemiddel for å trene på ballstart når du står og putter, og den kan brukes både hjemme i stua og på treningsfeltet.

 

Puttespeil: Et annet treningshjelpemiddel som passer perfekt til putting, er puttespeilet fra SKLZ. Denne hjelper deg med å holde øynene over ballen, kontrollere siktet og se svingsporet ditt. Pris cirka 500 kroner.

 

 

SuperSpeed Golf: Dette geniale treningshjelpemiddelet er for deg som ønsker å øke svinghastigheten. Består av tre køller med et metallstykke i enden av skaftet. Den ene køllen er litt tyngre enn en vanlig golfkølle, den andre veier det samme, og den tredje er lettere. Trener man målrettet med disse, er man så å si garantert mer fart. Fås kjøpt på SuperSpeed Golf for 200 dollar. Der kan man også kjøpe en radar til 119 dollar for å måle utviklingen av svinghastigheten.

 

Medisinball: Medisinballkast er en av treningsøvelsene som du kan gjøre i gymmen eller i hagen/parken, som har størst sammenheng med køllehodehastighet. Ved å kaste en medisinball lærer du deg hvordan kroppen jobber for å generere kraft i golfsvingen. Det er også veldig god styrketrening. Det anbefales å bruke en medisinball som veier tre til fem kilo. Pris fra cirka 300 kroner.

 

Pro sticks: Siktepinner kan brukes til å sjekke oppstilling, sikte, og kan brukes til å utføre en rekke ulike treningsøvelser. Denne praktiske varianten fra Tour Rod er i tillegg sammenleggbar. Fra cirka 150 kroner.

 

 

SKLZ Mini Bands: Disse elastiske og praktiske treningsbåndene i latex er noe du finner i bagen til de fleste tourspillere. Effektiv motstandstrening som trener opp og styrker musklene og forebygger skader. Kan også brukes til mange ulike uttøyningsøvelser og skadeforebyggende arbeid. Fra 99 kroner.

 

Protimer: Mange ønsker å bli bedre, men våger kanskje ikke helt å bestille time med en trener. Hva med å bestille en time med en lokal trener for å komme i gang? Hør med din lokale pro! Prisene ligger vanligvis fra 300 kroner for en halvtime og oppover.

 

Trackman-analyse: Vinteren er tiden for å kartlegge svakheter i spillet ditt, og legge grunnlaget for en vellykket golfsesong. Et alternativ til å gi bort en protime er å gi bort en radaranalyse med Trackman, eventuelt andre måleinstrumenter som Foresight GC Quad, som fungerer like bra. En pro hjelper til med å registrere lengdene dine med de ulike køllene og analysere styrker og svakheter i spillet ditt. Se på det som en golfversjon av å ta en rutinesjekk hos legen - bare gøyere! Ta kontakt med din lokale klubb eller innendørssenter for å sjekke ut muligheten til en radaranalyse med pro. Prisen ligger ofte en hundrelapp over prisen av en vanlig protime.

 

Golfnett med utslagsmatte: Noen ganger klør det så mye i golf-hendene at man man bare MÅ ut i hagen for å svinge litt. Har du et golfnett, kan du til og med slå slag med ordentlige baller. Du ser ikke hvordan ballen flyr, men du får i det minste holdt balltreffet ved like. Fra 700 kroner

 

Golftape for jernkøller: Ved å sette på slik teip på slagflaten på køllene, lærer man seg hvor på kølla man pleier å treffe. 

 

Puttematte: Et must for alle golffrelste som angrer på at de byttet ut vegg-til-vegg-teppet med parkett. Du kan få en helt enkel puttematte for cirka 250 kroner, men for deg som er villig til å legge litt mer penger i det, er denne matten fra Wellputt er veldig bra treningshjelpemiddel. Matten fås i to versjoner på tre og fire meter, med linjer for å trene på sikte og oppstilling og markerte områder for ulike avstander. 

 

 

 

Putt-returner: Har du et teppe som egner seg til å putte på, kan du nøye seg med en såkalt «putt-returner». Du putter mot den grønne filten som har samme bredde som et golfhull. Deretter «spytter» maskinen ballen tilbake til deg. Enkelt, genialt og koster bare en 200-lapp.

 

Chippenett: For deg som ønsker å polere wedge-ferdighetene i hagen. Fra 299 kroner.

 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.