Tutta forbløffet over ny kølleteknologi

Tutta forbløffet over ny kølleteknologi

Tutta på rangen på Bay Hill hjemme i Orlando. Nytt for året er grafittskaft i jernkøllene. (Foto: Torbjørn Pedersen)

Suzann Pettersen starter 2018-sesongen med nytt utstyr. Med grafittskaft og nytt køllehode har seksjernet gått ti yards lenger på testene.

Grafittskaft i jernkøllene har i mange år vært forbeholdt hobbyspillere som har ønsket å få litt gratis på lengden. I år kommer også Tutta med grafitt.

– Det er en ny type grafitt, omtrent like hardt som stål. Skaftet er det viktigste når du skal velge nye køller, forteller Oslo-jenta, som kom rett fra testing i Miami da Norsk Golf traff henne på hjemmebanen Bay Hill i Orlando.

Tutta i godt humør før den nye sesongen braker løs for fullt. (Foto: Torbjørn Pedersen) 

Men også køllehodene blir nye i år - og den nyeste teknologien har forbløffet Tutta.

– Det var nesten ikke til å tro at jeg slo ti yards (ni meter) lenger med nytt skaft og nytt hode da jeg prøvde sekserjernet.

Står fritt i utstyrsvalget

Tutta har kontrakt med Nike, men etter at den amerikanske utstyrsgiganten bestemte seg for å slutte å produsere køller og baller, ble hun og alle de andre med Nike-kontrakt fristilt i utstyrsvalget.

– Putteren var det første de fleste kvittet seg med, forteller veteranen, som byttet ut Nike-ballene med Titleist og også kommer til å stille med ny putter.

– Jeg har fått tilsendt 30 puttere fra forskjellige produsenter, men det er en annen jeg har falt for. Den plukket jeg bare ned fra en vegg, testet med 3D-teknologi og falt for den med en gang - selv om den ikke er den nyeste på markedet. Han som har laget den, har til og med sluttet å designe puttere.

Puttingen har i alle år vært den svakeste delen av Tuttas spill. Med ny putter og ny puttetrener i David Orr har Norges beste golfspiller tro på fremgang på greenene.  

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tutta har brukt vinteren til omfattende testing av nytt utstyr. (Foto: Torbjørn Pedersen)

Nyter friheten

At «jerna» går lenger enn før, gir Tutta et mer avslappet forhold til lengde på drivene. 

– Det betyr at jeg ikke trenger så massiv lengde. Og når du ikke trenger å ta i så mye, blir også sikkerheten bedre, forklarer 36-åringen, som slo drivene 269 yards (242 meter) i snitt i fjor. Det ga 12.-plass på statistikken over dem som slår lengst, men på treffsikkerhet var hun bare nummer 124 med 68 prosent fairwaytreff - uten at den statistikken må tas helt bokstavelig. Du kan ligge fint uten å være på fairway. 

–  Har proffene ofte samstemt oppfatning av hvilke køller som er best?

– Når det gjelder drivere, får noen køller noen år ry på seg for å gå langt, som Taylormade hadde for noen år siden. Jeg spilte med Callaway i fjor, og det ligger an til det også i år - med nytt skaft, sier Tutta.

Jeg nyter friheten ved å kunne velge akkurat de køllene jeg vil

– Jeg nyter friheten ved å kunne velge akkurat de køllene jeg vil, røper Tutta, som sier at det kan komme til å bli en pen bukett forskjellige merker i bagen denne sesongen. Kanskje blir det også Callaway-jern.

– Vi har en ny produktlinje i 2018 som heter Rogue, mottakelsen så langt både fra PGA-messen i USA og her hjemme i Norge har vært veldig bra. Det er positivt for oss hvis Tutta velger Callaway, men det tør jeg ikke håpe på før avtalen eventuelt er i boks. Og den avtalen skriver i så fall Tutta med Callaway i USA, sier daglig leder av Callaway Norge, Marius Dahlen.

Suzann Pettersen sesongåpner på Siam Old Course i Thailand 22. februar. Tør vi håpe på en ny vår med ny teknologi?


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.