Årjängs Golfklubb

Årjängs Golfklubb

Årjängs Golfklubb i Värmland ligger rett ved E18, midt mellom Oslo og Karlstad. Banen er kjent for sine store, ondulerte greener, og den byr spilleren på varierte utfordringer hele runden gjennom. Det gjør at tusener av greenfeegjester besøker den gjennom sesongen.

Banebeskrivelse

18-hullsbanen på Årjängs GK åpnet i 2004, og er en kupert park- og skogsbane tegnet av anerkjente Peter Nordwall. Den er plassert i naturkjønne omgivelser, og ligger rett ved Svensbysjøen. I tillegg til greener av sjenerøs størrelse, karakteriseres banen også av brede fairways.

Hull 10 er banens signaturhull. Tee på par 5 hullet ligger høyt i terrenget, og den gode oversikten derfra gjør det enklere for spilleren å legge en smart strategi fra start som sikrer par. Hullet er relativt kort, men det har til gjengjeld tre små vanndammer som må forseres på vei inn mot green. Den første dammen ligger rett nedenfor tee, så allerede ved utslaget pleier spillerne å velge sin vei avhengig av handicap og dagsform. De litt mer vågale benytter driver, men da kommer dam nummer to lett i spill. For å unngå vannet må ballen plasseres til venstre i fairway ved siden av dammen. For de som klarer dette, og i tillegg får til et godt andreslag over dam nummer tre og inn på green, er en birdie absolutt innen rekkevidde.

Langt de fleste legger seg kort av dam nummer to på utslaget. Deretter slår de over dammen for å komme seg inn på green på tre slag. Greenen er romslig, men voktes av den tredje dammen i forkant og bunkere i bakkant. For de som lander i bunker, står utfordringene i kø. Greenen heller nemlig nedover mot det berømte vannet på andre siden. I tillegg er den ondulert, slik at ett dårlig innspill gjerne fører til en treputt eller mer.

Miljø og treningsfasiliteter

På Årjängs Golfklubb er det fine treningsområder, proshop, klubbrestaurant med utsikt over banen og mulighet for å leie golfbil. Klubbens scorekort er koblet til systemet OnTag som gjør at du kan føre score med mobiltelefonen.

Overnatting

Årjängs Golfklubb tilbyr greenfeepakker som inkludere både mat, golf og overnatting, og de har også overnatting i hytter som ligger ved banen. På området fins det oppstillingsplasser med el. for bobiler og campingvogner. Klubben samarbeider også med hotell og øvrige aktører i nærheten – se klubbens hjemmeside for mer informasjon.

Fakta om Årjängs Golfklubb

Par 72

Gul tee: 5720 meter

Rød tee: 4880 meter

Arkitekt: Peter Nordwall

Greenfee 2018

Høysesong: Senior 430,- kr. (9 hull 250,-)

Lavsesong: Senior 380,- kr. (9 hull 200,-)

Junior hele sesongen: 150,- kr.

Sesong: Mars-oktober

Adresse: Snarkil, 67295 Årjäng

Tlf: 0046-573 771 144

E-post: info@arjangsgk.se

Hjemmeside: www.arjangsgk.se


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.