Holma Golfklubb

Holma Golfklubb

Lysekil Holma Golfklubb ligger i hjertet av Bohuslän, bare 1,5 times kjøretur fra Oslo. Hva som møter greenfeespillere? Et moderne golfanlegg med overnattingsmuligheter, og en kombinert park- og skogsbane som går i ett med kystlandskapet ved fjorden Gullmarn.

Lysekil Holma GK ligger 1,2 mil fra Lysekil, en av Bohusläns livligste småbyer sommerstid. Banen åpnet i 2013, og snirkler seg mellom fjell, vann og store eiketrær. Her kan du spille både tidlig vår og sen høst; den er anlagt etter moderne metoder, og smykker seg blant annet med rødsvingel, USGA-greener og drenering på fairways.

Banens layout passer de fleste spillere; fra hvit tee måler den over 6 300 meter, fra gul tee 5 853 meter, blå tee 5 294 meter og rød tee 4 675 meter. Den karakteriseres av brede fairways og få onduleringer på greenene. Hull 6 peker seg ut som et høydepunkt. Det er et par 3 hull som måler 147 meter fra gul tee. Man slår ut fra en høyde, og det bys på trøbbel både bak green og til venstre i forkant der det er en dam. Hull 10 og 11 utmerker seg også; de måler henholdsvis 565 meter og 585 meter fra hvit tee. Ikke bare er hull 11 et av de lengste i Bohuslän – ofte kommer vinden i spill og byr på ekstra utfordringer selv for langtslående.

Miljø og treningsfasiliteter

Lysekil Holma GK har treningsområde med drivingrange og puttinggreen, og leier ut traller og golfbiler. Klubbhuset rommer en trivelig kafé med uteservering, og på hull 9 er det også en kiosk. Nærheten til havet merkes på alle vis; ved gjestebryggen på Holma Båtklubb er det satt av 2 båtplasser til greenfeespillere. Rett i nærheten av klubben ligger Holma Säteri, en gård med en historikk som skriver seg tilbake til 1400-tallet. Klubben har konferanselokaler, og ved større arrangement bestilles det mat inn fra Munkedals Herregård.

Overnatting

På Lysekil Holma Golfklubb kan man overnatte i klubbens eget Bed & Breakfast med seks rom som er plassert ved hull 18. Det fins også 8 oppstillingsplasser med strøm for campingvogner og bobiler. Klubben leier ut sjarmerende hus i ulike størrelser omringet av miljø som minner om Astrid Lindgrens Bakkebygrenda, og samarbeider med hotell i nærheten om greenfee-pakker.

 

 

 

​Fakta om Holma Golfklubb

18-hullsbane

Par 73

Sesong: April-september

Hvit tee: 6351 meter
Gul tee: 5853 meter
Blå tee: 5474 meter
Rød tee: 4900 meter

Arkitekt: Johan Henriksson

Greenfee: Høysesong senior/junior: 500,-/250,- kr. Lavsesong senior/junior: 400,-/200,- kr.

Adresse: Lysekil Holma Golfklubb, Holma 158, 454 91 Brastad

Tlf: 0046-523 480 40

E-post: info@holmagolf.se

Hjemmeside: www.holmagolf.se


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.