Lysegårdens Golfklubb

Lysegårdens Golfklubb

Lysegården GK ligger i Kungälv, en times kjøring fra Strømstad. For mange er dette en uoppdaget perle.

Stikkord for hva du bys på er raske greener, kupert terreng og herlig variert design!

18-hullsbanen

Lysegårdens 18-hullsbane åpnet i 1966. Store deler av banen er synlig fra klubbhuset som ligger høyt og fritt, og den inneholder kuriositeter som Vest-Sveriges høyeste fossefall på hull 13! Et av de morsomste hullene er hull 4, et kort par 3 hull som gir spilleren flott utsikt over området. Greenen ligger langt, langt der nedenfor, og poengterer at banen er innlemmet i det opprinnelige landskapet. Hull 17 er også spesielt – her tvinges spilleren til å slå over vannet for å treffe greenen.

Mens en del av banen fremstår som åpen med parkdesign, går den andre gjennom skogen og er smal og lun. Flere av hullene er relativt korte, og banen passer nybegynnere godt. Vannhinderne sørger likevel for at det fins nok å bryne seg på for lavhandicappere i tillegg.

Miljø og treningsfasiliteter

Lysegårdens GK tilbyr fine treningsområder med stor drivingrange og et felt bestående av puttinggreen, chippinggreen, 2 innspillsgreener, 2 greenbunkere i forbindelse med chippinggreenen samt 2 fairwaybunkere. Det er også en puttinggreen mellom klubbhuset og tee på hull 1. For juniorer eller voksne nybegynnere fins det også en korthullsbane med 4 hull rett ved siden av treningsområdet.

Overnatting

Lysegårdens GK har cirka 8000 greenfeegjester hvert år, og mange av dem er nordmenn som overnatter på Thorskogs Slott femten minutter unna. Der fant fredsforhandlingene mellom Haakon Haakonson og svenske Birger Jarl sted i år 1249. I tillegg golfpakker i samarbeid med Thorskogs Slott, tilbyr klubben også golfpakker med andre hotell og overnattingssteder, Se klubbens hjemmeside for mer informasjon.

Banebeskrivelse

18-hullsbane og 9-hullsbane

Par 72. Gul tee: 5523 meter. Rød tee: 4663 meter.

Arkitekter: Erik Röhss, Armas Engström og Johan Henriksson

Sesong: Fra april

Greenfee: Differensiert greenfee fra kr 300-500,- kr. avhengig av kalenderuke/tidspunkt på dagen.

Adresse: Lysegården 8026, 442 92 Romelanda

Telefon: 0046-303 22 34 26

E-post: info@lysegardensgk.se

Hjemmeside: www.lysegardensgk.se

Veibeskrivelse

Om du bruker GPS, så legg inn koordinatene:

Latitud: 57.9422791424
Longitude: 12.0335288063


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.