Öijared Resort

Öijared Resort

Rett utenfor Gøteborg finner du hele tre 18-hullsbaner pluss en korthullsbane på ett og samme sted! Eget hotell? Ja, selvsagt!

 

18-hullsbanene

Klubben har to 18-hullsbaner hvorav en er åpen parkbane og en er svakt kupert skogsbane. Da Nya Banan sto klar i 1970, ble Öijared Resort Sveriges første klubb med 36 hull. Gamla Banan ble reåpnet i 2009 etter renovering. Hva som venter? Vakker layout, flotte greenområder og ekstremt raske greener. Ambisjonen på Öijared er at Gamla Bana skal være en av Vest-Sveriges beste når det gjelder både design og spillekvalitet. Opprinnelig ble Gamla Banan innviet i 1960, men det er altså den anerkjent arkitekten Pierre Fulke som holdt pennen da den ble designet på nytt i 2009.

Nya Banan er en tradisjonell bane som har stått som vertskap for Öijared Ladies Open på Telia Tour mange år. Landskapet er åpnet, og spilleren står overfor et klassisk parkdesign. Hullene ved sjøen Mjörn byr på vakker utsikt, og banen ligger midt på skalaen når det gjelder antall utfordringer. På Nya Banan som ble innviet i 1970 trives med andre ord både nybegynnere og mer erfarne spillere.

 

Pay & Play banene

Parkbanan byr på flott utsikt over sjøen Mjörn, og hull 1 der tee er på klubbhusets gresskledde tak er intet mindre enn spektakulært. Vil du bli bedre kjent med naturområdene rundt klubben, er dette absolutt en runde verdt å spille. Hullene er relativt korte, og passasjene trange. Dette er en Pay & Play bane som er åpen for alle.

Järnbanan er en korthullsbane på 9 hull som er åpen for alle uansett handicap. Den er ideell i forbindelse med trening på nærspill.

 

Miljø og treningsfasiliteter

Treningsområdene på Öijared er utfordrende for alle spillere, og dekker alle deler av spillet. Golfbanene og fasilitetene på treningsområdet holder samme kvalitetsnivå. Parkbanen og Järnbanan er åpne for alle, også de som ikke har tatt Veien til Golf. På Gamla banan og Nya banan er handicapgrensen for gjestespillere 36. Golfbil fins til leie.
 

Öijareds restaurant ligger i klubbhuset – klubbens hjerte og et arkitektonisk mesterverk tegnet av arkitekten Gert Wingårdh. Her kan du stikke innom for et glass avkjølende drikke etter runden eller nyte mat fra den internasjonale menyen. Råvarene er valgt med omhu og respekt for både råvarer og natur.

Overnatting

Öijared GCC tilbyr mange ulike overnattingsalternativ i ulike prisklasser i nærheten av klubben. Anlegget har også sitt eget hotell, Öijared Lodge. Dette hotellet er gunstig plassert mellom drivingrangen og hull 1 på Parkbanen ved klubbhuset. Her opplever lodgestil og en arkitektur som smelter naturlig inn i landskapet rundt. Mer informasjon om overnatting finner du på klubbens hjemmeside.

Banebeskrivelse

Gamla Banan

Par 72. 58: 5802 m. 50: 5042 m.

Arkitekt: Pierre Fulke

Greenfee: Senior 550/600 Junior 275/300

Nya Banan

Par 72. Gul tee: 5733 Rød tee: 5992

Arkitekt: A. Amillon, E. Rhöss

Gul tee: 5690 m. Rød tee: 4961 m.

Greenfee: Senior 350/400. Junior 175/200

Parkbanan

Par 70. Gul tee: 4885 m. Rød tee: 4245 m.

Arkitekt: Å. Persson/P. Chamberlain

Greenfee: Senior 350/400. Junior 175/200

Sesong: Fra april

Adresse: Öijaredsvägen 59, 448 92 Floda

Telefon: 0046-302 373 00

E-post: info@oijared.se

Hjemmeside: www.oijared.se

Veibeskrivelse

Fra Norge: Kjør E20 fra Gøteborg mot Alingsås. Etter cirka 30 minutter, sving til venstre ved skilt mot Nääs Slott. Kjør deretter 5 kilometer rett frem til baner og klubbhus.

Fra Alingsås: Turen tar cirka 20 min. Kjør E20 sørover mot Gøteborg. Ta av ved Nääsmotet. Passer Slottet, følg veien – etter 4 km på en skogsvei er du fremme.

Fra Landvetter Flyplass: Turen tar cirka 25 min. Kjør mot Riksvei 40, men fortsett under viadukten og videre 1 km. Ta til høyre på Härrydavägen, etter 2,3 km svinger du til venstre inn på Härskogsvägen. Fortsett 10,8 km. Ta E20 nordover mot Stockholm. Passer Floda før du tar av ved Nääsmotet, kjør forbi slottet, følg veien i 4 km til.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.