Orust Golfklubb

Orust Golfklubb

(Foto: Visit Sweden)

Den spennende seasidebanen har et fabelaktig vinterklima som gjør at sesongen starter ekstra tidlig. Sommerstid er det mange som kombinerer golf med skjærgårdsidyll.

Banebeskrivelse

Fra Strømstad er det kun en times kjøring til Orust Golfklubb, som ligger vakkert til ved Malö Strömmar.

Orust Golfklubb byr på en førsteklasses bane som er kjent for å være en av Sveriges fineste seasidebaner. Hull 2 blir ofte karakterisert som et av de vakreste golfhullene i Sverige. Det er et par 4 hull på 407 meter fra gul tee og 331 meter fra rød. Utslaget ligger høyt, og man kan klinke til med driveren. Fra gul tee er de første 60-70 meterne smale, men deretter åpner fairway seg. Det er out of bounds til høyre, og hullet krydres med vann både til venstre og i bakkant av green.

Fra hull 4 er et betagende utsikt over både hull 2, 3 og 4 og sjøen. Noe av det som kan utfordre spesielt langtslående på Orust GK, er at enkelte fairways er smale. Men de fleste av dem er brede, vanskelighetene ligger snarere i strategisk plasserte bunkere og snertent plasserte vannhinder. Nærheten til havet gjør at vinden ofte er i spill.

Banen ble åpnet i 1987, og ligger så nære Malö Strömmar at klubben har sin egen gjestebrygge for de som kommer med båt. Det er altså på vestkystens største øy, Orust, vi befinner oss. Og den varme golfstrømmen sørger for at banen ofte har sommergreener fra mars måned helt til november.

Miljø og treningsfasiliteter

Det naturlige samlingspunktet i klubben er den trivelige restauranten med utsikt mot banen der det serveres dagens lunsj. Klubben har også en velassortert proshop.

Overnatting

Orust GK samarbeider med flere hotell og overnattingssteder i nærheten om gunstige golfpakker. For mer informasjon, ser hjemmesiden. Klubben har også en egen gjestebrygge for de som kommer med egen båt. For greenfeespillere er det gratis å legge til med båten.

 

 

Fakta om Orust Golfklubb

18-hullsbane

Par 72

Gul tee: 5708 meter
Blå tee: 5438 meter
Rød tee: 4673 meter

Oransje tee: 3880 meter

Arkitekt: Lasse Andreasson

Greenfee: Mars: 300,- man-tors, 380 fred-søn. April: 380,- man-tors, 480,- fred-sønd. Mai og juni: 480,- man-tors, 550,- fred-sønd. Juli-august: 580,- alle dager. September: 480 man-tors, 550,- fred-sønd. Oktober-desember: 380,- man-torsd, 480,- fred-sønd.

Adresse: Morlanda 135, 474 93 Ellös

Tlf: 0046-304 531 80

E-post: info@orustgk.se

Hjemmeside: www.orustgk.se

Veibeskrivelse

Kjør E6 sørover mot Gøteborg fra Strømstad. Ved Torp Köpcentrum rett nord for Uddevalla tar du til høyre der det står skiltet Orust og følger vei 161 ca 8 kilometer til Rotviksbro. I rundkjøringen tar du til venstre inn på vei 160 skiltet mot Orust. Etter ca 13 km i tettstedet Henåns tar du til høyre, og følger vei 752 skiltet Ellös. Etter ca 13 kilometer ligger golfbanan på høyre side av veien, rett før Ellös.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.