Strömstad Golfklubb

Strömstad GK er Sveriges vestligste bane, og den er plassert i vakker skjærgårdsnatur.  På grunn av Golfstrømmen og et særdeles mildt klima, holder banen åpen med sommergreener og gresstees fra meget tidlig vår til langt på høst.

Banebeskrivelse

Strömstad GK fra 1969 åpner som regel lenge før norske baner i det hele tatt er inne på tanken. Og ikke bare det, design og layout er myntet på å få spilleren til å tenke sol og sommer fra det øyeblikket en slår ut fra første tee. Siden innvielsen av 18 hull i 1987 har klubbens tanke vært å foredle og fremheve særpreget av skjærgårdsdesign ytterligere.

 

Fairways snirkler seg innover landskapet i likhet med en fjord som strekker seg utover mot åpent hav. Fjellknausene i granitt rammer inn fairways som om de skulle være skjær i sjøen. Og på samme måte som båttrafikken kan bli tett rundt populære småøyer i fellesferien, hender det flere ganger at to og tre baller spiller parallelt, bare i motsatt retning. Strömstad GK har flere blinde utslag, og de karakteristiske svabergene som følger en gjennom runden er følgelig mer enn bare vakre.

 

Miljø og treningsfasiliteter

Klubben ble etablert i 1967, og sommeren 1987 ble 18-hullsbanen innviet. I klubbhuset fins det både golfkro og en innholdsrik proshop. I tillegg til hovedbanen, har Strömstad GK også en 3-hulls treningsbane. Den er midt i blinken for de som vil trene nærspill eller også nybegynnere som ønsker en kjapp innføring i golfsporten. 

 

Overnatting

Strömstad Golfklubb samarbeider med flere hotell i nærheten om gunstige golfpakker med greenfee og overnatting. På hjemmesiden fins også en liste over ulike overnattingsalternativ.

 

Golfpakker, innhenting av tilbud, kontaktskjema og mer informasjon fra golfklubben finner du her.

Fakta om Strömstad Golfklubb

Par 71.

Gul tee: 5285 meter
Rød tee: 4584 meter

 

Arkitekt: Nils Sköld

 

Greenfee: Lavsesong mandag-torsdag, senior/junior, 350,-/150,- kr. Fredag-søndag og

 

Sesong: Nesten året rundt

 

Adresse: Golfbanevägen, 452 90 Strömstad

Tlf: 0046- 0526-617 88

E-post: kansli@stdgk.se

Hjemmeside: www.stdgk.se

 

 

Veibeskrivelse

Strömstad Golfklubb ligger kort vei unna Strømstad sentrum, byens gjestehavn og lett tilgjengelig fra E6 når du kommer fra både Oslo og Gøteborg.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.