Blogg

Begrenset interesse

Espen Kofstad stod for en av tidenes største norske golfprestasjoner torsdag. Det gjenspeiles ikke i avisoppslagene dagen derpå.

Etter syv tunge måneder på sidelinjen med ryggskade, har Espen Kofstad nå spilt seg tilbake til Europas ypperste golf-selskap for andre gang i karrieren.

Da jeg bladde opp i avisene fredag morgen, så jeg frem til å endelig se en norsk herregolfers navn ved siden av våre Ødegaarder, Sjakk-Magnuser og Bjørgener.

Jeg måtte frem med forstørrelsesglasset for å finne det som stod om Losby-golferen, 

Bildet under er hentet fra Dagbladets sportsseksjon fredag. Den frimerkestore notisen sakset fra nyhetsbyrået NTB nederst i høyre hjørne er etter en rask gjennomlesing det eneste som står skrevet om Kofstad i fredagens riksdekkende aviser.

Den lille NTB-notisen står forøvrig også på trykk i fredagsavisene til Klassekampen og Bergens Tidende.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Du lurer forøvrig kanskje på hva Dagbladet har skrevet om i den lengre artikkelen rett over notisen til Kofstad? Deres to journalister (+ fotograf) har intervjuet Magnus Forssell, Magnus Carlsens kokk under sjakk-VM i Russland. Hans oppskrift på "sjakk-kål med fritert putte og hvitløk" er ganske nøyaktig dobbelt så lang som omtalen av Kofstad.

Ikke en gang Kofstads lokalavis, Romerikes Blad gir Kofstad mye oppmerksomhet i papiravisen. Selv der blir han henvist til en liten notis på sportens sisteside.

På nettavisene skrives det noe mer Kofstad, men heller ikke på digitale flater har de sett det nødvendig å bruke redaksjonelle ressurser på Norges nyeste europatour-spiller: Både VG, Dagbladet og TV2 sine sportsredaksjoner har alle sitert den samme NTB-nyheten.

Aftenpostens Arne Hole, som forøvrig er en ivrig golfentusiast, er den eneste av sportsjournalistene i de riksdekkende avishusene som selv har tatt til pennen for å skrive om 27 år gamle Kofstads bragd. 

Norges beste herrespiller gjennom tidene, Henrik Bjørnstad sa det så fint i et intervju med Norsk Golf i går: 

«Folk flest fatter ikke hvor sterkt det Kofstad har prestert i dag er»

Hvis ikke en gang sportsjournalister fatter det, synes jeg folk flest er unnskyldt.

 

Får Kofstads prestasjon ufortjent lite oppmerksomhet i riksdekkende presse, eller er det først når han kommer på Europa-touren vi kan forvente at det blir allmenn interesse rundt resultatene? Fortell din mening i kommentarfeltet under!

 

 

 

Flere bloggposter fra Christian Døvle

Se våre blogger