Blogg

EM-ambisjoner

De norske troppene har nå ankommet Vilamoura i Portugal og det er full enighet om at årets Europamesterskap skal arrangeres på et fantastisk sted.

Solen skinner fra skyfri himmel, og ifølge alle meteorologer skal golfværet holde skyhøyt nivå i lang tid fremover. Hotellet er luksuriøst og fancy, og vi spiller en mesterskapsbane av rang, så i bunn og grunn fins det ikke så veldig mye å klage over for øyeblikket.

Alt ligger til rette for en herlig uke uavhengig av resultater, men det er ikke dermed sagt at det skorter på våre ambisjoner av den grunn. Om vi spiller opp mot vårt potensial, har vi gode muligheter til å havne topp åtte i kvalifiseringen og gå videre til A-sluttspill, og vår slagplan består av tydelig strategi og positive holdninger.

Med oss på tur har vi ”multikunstneren” Audun Grotterød som med sin kampsportbakgrunn fungerer som både mental trener, hypnotisør, fysisk trener, moralsk støtte og materialforvalter. Vi har allerede blitt introdusert for hypnose i trygge rammer, og jeg må innrømme at jeg ble ganske forbløffet over effekten dette hadde på både meg selv og andre i gruppa.

I tillegg til dette har vi lært noen grunnleggende knep innen martial arts, og for egen del er det helt perfekt at vi har litt annet å drive med når vi ikke er på golfbanen. Med to lange innspillsrunder og fem turneringsdager er EM-uka lang og utmattende, men det virker som om vi har funnet en god balanse mellom trening og avslapning.

Ringreven Rojahn er vår kaptein for turneringen, og med sin lange erfaring og positive innstilling har han som alltid mye å bidra med. Han gleder seg like mye til turneringen som det vi gjør, så vi får bare håpe at gleden og entusiasmen vil vise seg også på våre scorekort.

Rent bortsett fra det, så var det hyggelig å notere at min prestasjon i The Amateur Championship førte til et stort byks på verdensrankingen for amatører. Jeg har nå fått lurt meg opp til en 77. plass på lista, og forhåpentligvis vil jeg fortsette i riktig retning resten av sesongen. For de som måtte være interessert i denne rankingen, er den å finne på www.randa.org og oppdateres hver onsdag klokken 13.00.

Det skal bli utrolig gøy å spille turnering igjen nå, for som vanlig har jeg rukket å bli rastløs siden sist. Noen fine økter med coach Enge har ført til fine fremskritt i teknikken, og hvis jeg får ting til å klaffe her nede har jeg stor tro på hyggelige resultater. Balltreff og slagkvalitet blir stadig bedre, så det handler egentlig bare om å finne frem vinnerskallen og få det til å fungere i turneringssammenheng.

Nå venter åpningsseremoni med paradeantrekk, tørre taler og annet obligatorisk mas, men på tross av manglende interesse skal vi vel overleve denne gangen også. Med tanke på hvor vi er og hva vi får lov til å oppleve, skal vi nok ikke klage på noe som helst.

Snart starter moroa, og våre resultater kan dere følge på www.eatc2011.com. Vi krysser fingrene for norske fremgang, både her og andre steder, og kliner til med alt vi har.
Det som uansett er sikkert at jeg blogger igjen neste uke, så følg med!

Flere bloggposter fra Joakim Mikkelsen

Se våre blogger