Blogg

Juleferie

Høstsemesteret er endelig over, så nå er det juleferie i Norge som står på programmet.

Den siste uka har vært travel og strevsom, men som ventet kom jeg meg smertefritt igjennom alle mine eksamener. Nå gjenstår det bare å se hvilke karakterer professorene velger å gi meg, men det er en relativ bekymringsfri Mikkelsen som nå setter kursen mot gamlelandet.

På tross av alt eksamensmaset her i Waco, har alle Baylor-fans hatt en utrolig morsom uke. Som den første spilleren i skolens historie vant vår quarterback Robert Griffin det ærverdige ”Heisman Trophy,” som deles ut til årets spiller i college football hvert år. Denne utmerkelsen stemmes frem av sportsjournalister og idrettsvitere etter hver sesong, og er desidert det mest prestisjefylte en spiller og hans skole kan vinne.

Griffin har satt over 40 skolerekorder i løpet av tre år her, og i tillegg til å være et ettertraktet NFL-prospekt, er han også en potensiell olympisk friidrettsutøver. Jeg tror det er vanskelig å forstå hvor stort det er å vinne Heisman, men det faktum at seremonien sendes i primetime på verdens største sportsnettverk (ESPN) sier vel kanskje sitt.

Jeg kunne sagt mangt og meget om nordmenns forvridde syn på verdensidretter, men midt oppi alt football-hysteriet har det flere ganger slått meg at ”ingen” av amerikanerne vet hvem Petter Northug eller Ole Einar Bjørndalen er. Med all respekt for våre fremragende vinterutøvere, får man definitivt et annet perspektiv på idrett når man ser hva som fokuseres på i et land med over 300 millioner innbyggere.

Uansett, her er et morsomt klipp fra Heisman-seremonien og den enorme effekten dette har på vårt kjære Baylor University:
http://www.youtube.com/watch?v=i95trQFfM2c
Moro!!

Nok om det.

Jeg skulle gjerne ha spilt mer golf den siste tiden, men siden jeg er fulltidsstudent på lik linje med alle andre, må jeg bite i det sure eplet og fokusere på det akademiske når dette er nødvendig.

Nå skal jeg imidlertid ikke sette fot på campus før i januar, hvilket betyr at jeg får mer tid til å gjøre det jeg ønsker. Planen er å ta noen turer til innendørssenteret på Fornebu, hvor supercoach Fredrik Enge holder til. Det begynner å bli lenge siden sist jeg så han, så jeg håper selvfølgelig at dette vil bli et gledelig gjensyn, samt en fin mulighet til å pusse opp teknikken.

I tillegg blir det nok noen økter på Imjelt i Drammen, hvor de har et fint lite område for chipping og putting. Når man er vant til fine Texas-forhold året rundt, er det selvsagt en nedtur å måtte trene innendørs, men det gjelder uansett å gjøre det beste ut av de mulighetene man har til disposisjon.

Noen turer til bandybanen blir det nok også, da jeg planlegger å gjøre mitt årlige comeback med skøyter på beina. Noen Bambi på isen blir jeg nok ikke, men rustne skøyteferdigheter må jeg nok bare regne med.
For øvrig har Strømsgodset nylig gjenopprettet sin bandyavdeling, men med tanke på skaderisiko er det nok best at jeg utelukkende holder meg til rekreasjonsbandy . . .

Det får holde for denne gang. Kofferten er pakket, og jeg har tatt farvel med både dame og lagkamerater, så nå er det i grunn bare den triste flyturen som gjenstår.

Vi sees på Fornebu!

Flere bloggposter fra Joakim Mikkelsen

Se våre blogger