Blogg

Klar for Q-school

Denne uka er det første steg av Q School som står på programmet, og jeg gleder meg som alltid til å komme i gang.

Jeg har allerede fått spilt en innspillsrunde her på The Lakes at Castle Hills, og det er ingen tvil om at dette vil bli en krevende uke. Banen er lang, tidvis trang og svært vindutsatt, men den største utfordringen er nok å finne på greenene. 

Ikke bare er de knallharde å slå inn på, men også hastigheten kan skremme vannet av selv den mest erfarne golfer. 

De siste par dagene har det vært kraftig vind her i Lewisville, Texas, så om dette vedvarer kan det bli vanskelig å kontrollere ballen og få den til å stoppe. Etter fire år med spill på en steinhard, vindutsatt bane i Waco, bør jeg imidlertid ikke være fremmed for denne typen golf. Jeg har hatt for vane å hevde meg bra i tøffe spilleforhold, så jeg velger å se positivt på alle utfordringene som ligger for mine føtter denne uka.

Jeg synes selv at jeg har slått ballen bedre og bedre for hver dag, så forhåpentligvis fortsetter denne trenden inn i turneringen. Nå handler det bare om å sette sammen puslespillet og finne frem arbeidshatten, for det er nok ikke vakker golf med masse birdier som er fasiten denne gangen. Om man holder ballen i spill og unngår de største blemmene på en bane som denne, tror jeg nemlig man har gode muligheter å lure seg videre til andre steg. 

Startfeltet består av en del spillere jeg kjenner fra college- og amatørgolf, og mandagens treningsrunde skal jeg etter planen spille med svenske Henrik Norlander. I likhet med flere andre svensker jeg kjenner, har han bosatt seg på denne siden av dammen etter endt collegekarriere for å prøve å skaffe seg spillerettigheter her. 

Alvoret starter på tirsdag, men foreløpig har ikke startlisten blitt publisert. Nervene har heller ikke meldt sin ankomst helt enda, men at jeg kommer til å skjelve bra i buksene på første tee er det nok ingen tvil om. 

Dette er en veldig spesiell setting, men jeg prøver å late som om det er en helt vanlig turnering til den grad det er mulig. Jeg stiller selvfølgelig til start med et mål om å avansere, men samtidig tror jeg det er viktig å senke skuldrene og beholde et åpent sinn.

Forrige uke skrev jeg et innlegg som engasjerte ganske mange, og det syns jeg selvfølgelig er veldig moro. Det er ikke alltid jeg har så veldig mye interessant å skrive om, så jeg er veldig åpen for forslag om det er noen som skulle ha noen spesielle ønsker. 

I skrivende stund sitter jeg mutters alene på et hotellrom og prøver å slå i hjel noen timer før leggetid. Å få muligheten til å drive med dette er jeg veldig takknemlig for, men i motsetning til hva mange kanskje måtte tro, danser man ikke på røde roser fra morgen til kveld, selv som golfspiller. Hjemlengselen er utvilsomt en faktor til tider, men om man skal komme noen vei må man bare innse at enkelte ting må ofres . . .

Informasjon og scorer vil finnes på http://pgatq.bluegolf.com/bluegolf/pgatq12/event/pgatq1217/index.htm, og forhåpentligvis blir mitt navn å finne på øvre del av lista. Det eneste jeg kan love er at jeg skal gjøre mitt aller beste,  for å spå noe som helst i denne mystiske sporten har jeg gitt opp for lenge siden. Følg med!

 

Flere bloggposter fra Joakim Mikkelsen

Se våre blogger