Blogg

Konkurranseklar

Det individuelle Europamesterskapet skal snart sparkes i gang, og som alltid gleder jeg meg stort til noen dager med konkurranse.

De 144 beste amatørene i Europa er nå samlet for å gjøre opp om den gjeve tittelen som vår egen Marius Thorp tok hjem i 2005, og det er ingenting å si på motivasjonen til undertegnede. Årets utgave av dette ærverdige mesterskapet spilles i sommerbyen Halmstad, og jeg har allerede ligget i trening her en god stund.

Min venn Niclas Månsson, som jeg spiller på lag med i Texas, bor ikke mer enn et kvarter fra Halmstad Golfklubb, så derfor benyttet jeg meg av muligheten til å reise hit tidlig for å forberede meg på best mulige vis.
Ovennevnte Thorp og vår felles trener Fredrik Enge kom på besøk her på lørdag, så da snek vi oss til en liten runde på banen hvor det hele skal avgjøres om bare noen dager. Coach Enge var som alltid behjelpelig både som svingtrener og motivator, og i løpet av 18 hull klarte vi å skape både fine golfslag og hårete ambisjoner.

En åpenbar gulrot denne uken er at vinneren får en plass i neste års British Open. Selv om det å bli Europamester er meget prestisjefylt i seg selv, setter mulig deltakelse i verdens største golfturnering et helt spesielt preg på alle som spiller.
Startfeltet kryr av spillere som har gjort seg vel bemerket både i amatør- og proffsammenheng, men jeg starter fortsatt på onsdag med et håp om å spille om seieren under lørdagens finalerunde. Å forutsi noe som helst er som kjent helt umulig i denne sporten, men jeg liker i alle fall banen og synes selv at jeg slår ballen ganske hyggelig for tiden.

Når man bor i en annen verdensdel store deler av året er det ikke så ofte at familien er å finne blant publikum, men denne uken skal både mor, far og lillesøster se på. Pappa har tilbudt caddyhjelp, men jeg vet foreløpig ikke om min samvittighet tillater en slik byrde på hans gamle kropp over fire dager. Uansett setter jeg pris på at de tar seg tid til å se på, og forhåpentligvis kan jeg tilby spenning og underholdning i form av gode prestasjoner på banen.

Med tanke på siste tids hendelser har jeg bestemt meg for å ha en ydmyk og takknemlig innstilling samme hva som måtte skje rent golfmessig. I verste fall kunne jeg vært hjemme og sørget over tapet av noen nære, men jeg var en gang så heldig at jeg ikke ble direkte rammet av tragedien. Planen nå er derfor å kose seg så mye som mulig på banen i håp om at birdiene på denne måten vil komme av seg selv.

Hvor bra denne strategien vil fungere i praksis kan man for øvrig se på http://www.golf.se/em2011. Forhåpentligvis blir neste ukes blogg av det gledelige slaget, så følg med!

Flere bloggposter fra Joakim Mikkelsen

Se våre blogger