Blogg

Nedtur og opptur

Som de fleste sikkert har fått med seg, ble årets Europamesterskap en skuffelse sett med norske øyne.

Selv om vi stilte med et rimelig ferskt lag i Portugal, hadde vi drømmer om å nå A-flight, men vi var vel egentlig aldri i nærheten av å havne blant de åtte beste i kvalifiseringen. Morsomme opplevelser og verdifulle erfaringer er kanskje det beste vi kan ta med oss fra EM-uka, for jeg syns vi hadde det veldig bra på tross av mediokre resultater på golfbanen.

Nivået i toppen blir bare høyere og høyere også blant amatører, så jeg tror vi har godt av å få oss noen vekkere ved å spille mot de beste. Jeg vet at jeg kan matche de fleste når alt stemmer, men for å gjøre dette oftere er det bare hardt arbeid og tålmodighet som må til.

Det har seg en gang slik at i en variabel sport som golf må man tåle mange nedturer for hver eneste lille opptur, og akseptere at ting går opp og ned uansett hvor hardt man jobber.

Det største høydepunktet for min del i dette mesterskapet var at jeg møtte regjerende Europamester Lucas Bjerregaard i match den siste dagen. Som forventet ble det en jevn og tøff kamp som jeg lenge trodde jeg skulle vinne, men jeg kom dessverre til kort og måtte dermed skrive under ved den triste tittelen ”loser” på matchens resultatslipp.

Selv om jeg hater å tape uavhengig av hvem jeg møter, må jeg si det var en veldig hyggelig match, og jeg håper Lucas gjør det bra i The Open neste uke. Med litt mer flyt og flere senkede putter i The Amateur Championship hadde jeg vært med på Royal St George’s selv, men forhåpentligvis får jeg flere muligheter til å delta i de aller største turneringene.

Uansett er det trist å konstatere at Lag-NM nok en gang er lagt til samme helg som The Open. Med tanke på at kampen om The Claret Jug er et av årets høydepunkter for enhver golffanatiker, er det kjedelig at man kun får sett bruddstykker av moroa fordi det alltid kolliderer med lag-NM. Hvorfor det er slik vet jeg ingenting om, men siden dette er utenfor min makt er det kanskje bedre å rette fokus mot noen trivelige dager på Stavanger golfklubb.

Med flere ferske juniornorgesmestere på laget blir det spennende å se hvor godt vi kan gjøre det, og om ikke annet blir det fin turneringstrening på en tricky og underholdende golfbane. Etter tre år på college og 8 mesterskap for Norge har laggolf nesten blitt standard prosedyre, men det er jo bare positivt med litt lagfølelse i en idrett hvor man vanligvis må gjøre ting helt på egenhånd.

De få dagene jeg har til rådighet før jeg returnerer til Gardermoen for å fly til Stavanger, vil jeg bruke til fysisk trening, avslapning og noen rolige dager på golfbanen. Selv om den lange putteren har fungert veldig bra til tider, tenkte jeg å eksperimentere litt med en vanlig putter i tiden fremover. En kort putter gir en anelse bedre lengdefølelse, som selvfølgelig er enormt viktig når man skal putte på lynraske greener. Om en ny putter finner veien ned i bagen er foreløpig uvisst, men slik jeg ser det fins det ingenting å tape på å prøve noe nytt.

Når dere hører fra meg neste gang kan jeg forhåpentligvis skryte av Drammens fremgang i Lag-NM og hylle Rory McIlroy som vinner av to majorturneringer på rad…
Følg med videre!

Flere bloggposter fra Joakim Mikkelsen

Se våre blogger