Blogg

Nummer 11 i Europa

Nå har jeg kommet meg hjem til Drammen etter noen fine dager med Lag-NM i Stavanger, og som alltid var det gøy å se igjen gamle kjente og spille med de jeg ofte konkurrerte mot som junior.

Når det gjelder resultatlista ble Stavanger som forventet svært sterke, og det var vel ikke så mange som var overrasket over at de dro det hele i land med god margin. Syns uansett det var gøy at tourspilleren Tage tok seg tid til å stille opp for sin klubb midt i sesongen, og dermed bidro til å skape litt blest rundt turneringen.

Når det gjelder ”min” klubb ble det til slutt en sjetteplass, noe jeg for øvrig syntes var helt greit. Vi spilte som forventet og hadde det for det meste gøy, og da har vi egentlig ikke så mye å klage over i ettertid.

For egen del syns jeg det var veldig mye bra spill, og det som var veldig positivt var at jeg gjorde en hel haug med birdies. I bestball med unge Kristian Krogh Johannessen var stemningen god hele veien, og det bør ikke være noen hemmelighet at det er lettere å spille bra med lave skuldre og smil om munnen.
Apropos Johannessen, må jeg si at jeg er imponert over både måten han spiller på og hvordan han ter seg på golfbanen med tanke på sin unge alder. Jeg gleder meg til å følge utviklingen hans videre, og håper inderlig at han bruker talentet sitt på en vettug måte.

Nå skal jeg ikke spille turnering igjen før det individuelle Europamesterskapet braker løs i Halmstad om et par uker. Sammen med Anders Engell, Mikkel Bjerch-Andresen, Ole Ramnses og Kristoffer Ventura skal jeg forsvare de norske farger, og håper som alltid at vi skal slå godt fra oss i dette ærverdige mesterskapet.
Vinneren får automatisk en plass i neste års British Open, så det bør ikke være så vanskelig å finne motivasjon i forkant av turneringen. At jeg har muligheter til å kjempe i toppen om ting klaffer er jeg overhodet ikke i tvil om, så nå gjelder det bare å forberede seg så godt som mulig å håpe at ting går min vei når det virkelig gjelder.

Ifølge verdensrankingen for amatører er jeg nå nummer 51 i verden og nummer 11 blant europeerne, så jeg ser ingen grunn til å reise til EM med noe annet enn en aggressiv og ambisiøs innstilling. Jeg er helt sikker på at vi skal få en hyggelig uke i Halmstad, men alt blir selvfølgelig mye bedre om man i tillegg leverer varene på golfbanen.

Nå har jeg planlagt å nyte et par herlige dager med pause i heimen, men kjenner jeg meg selv rett så ender jeg nok opp på treningsfeltet uansett. At jeg står uten sommerflørt når kalenderen viser 18. juli er for øvrig ganske kritikkverdig, men når man tilbringer store deler av sommeren på å trene og reise kan man vel kanskje skylde seg selv.

Når jeg registrer at en av mine tidligere Baylor-flammer allerede er gift og en annen nylig har blitt forlovet, har jeg uansett funnet fred i at det er bedre å være på min ende av seriøsitetsskalaen.
Med det ønsker jeg alle en strålende uke. Jeg er tilbake med nye skriblerier neste mandag!

Flere bloggposter fra Joakim Mikkelsen

Se våre blogger