Blogg

Tilbake til hverdagen

En morgengretten Mikkelsen er på vei over dammen igjen til collegestudier, puttetrening og ei nysingel jente av det sjarmerende slaget.

Plutselig er det mandag igjen, og jeg konstaterer at min ferie i fedrelandet går skremmende raskt mot slutten. Etter noen herlige måneder med fri fra både skole, romkamerater og masete coacher er det nå tilbake til virkeligheten på den andre siden av dammen. Klokken 07.50 bærer det av gårde, og denne gangen er det British Airways som har fått det ærverdige oppdraget med å frakte en morgengretten Mikkelsen til Dallas. Å ta farvel med familie og venner er sjelden moro, men forhåpentligvis går det fint også denne gangen. Noe av det mest spesielle med å gå på college, hvertfall i mine øyne, er at man blir servert et helt nytt liv så fort man går ut av flyet. Venner, språk, mat, humor…og damer, ikke minst. Når alt skal byttes ut i løpet av noen få timer i lufta kan det fort by utfordringer, men når man omsider kommer til hektene innser man hvor heldig man egentlig er. Denne gangen er jeg i tillegg så privilegert at en nysingel venninne av det sjarmerende slaget har sagt seg villig til å hente meg på flyplassen, og ha meg som gjest i et par dager før skolestart. Uten å skape altfor stor fallhøyde med min ambisiøse tankegang, må jeg ærlig innrømme at jeg håper på en flying start på et nytt semester… Golfmessig håper jeg på en fin høst med Baylor, for etter en sommer med mye turbulent spill og bedrøvelig putting er det fort gjort å miste både håp og tro. Planen var selvfølgelig at jeg skulle spilt NM forrige uke, men etter en EM-opptreden av det halvråtne slaget bestemte jeg meg i siste sekund for å finne en løsning på mine putteproblemer isteden. Norgesmesterskap er jo alltid gøy å være med på, så at avgjørelsen satt langt inne var det ingen tvil om. Det kribler i kroppen når man følger kompiser på livescore, men jeg fant etter hvert fred i at det var et smart valg å stå over. Ikke overraskende var det Espen som trakk det lengste strået, så god som han har vært i hele år er det vel ingen tvil om at han er en verdig vinner. Gladlaksen fra vestkanten er en hyggelig type med beina trygt plantet på bakken, så å unne han suksess har jeg ingen problemer med. En annen jovial fyr som hadde en god uke på jobben var Thorper’n, som imponerer meg mer og mer med sitt ”comeback” fra en tung periode. 5. plass i Sveits og 13.plass på pengelisten lukter det Europatour av! Det får holde for denne gang. 40 varmegrader og tilhørende fuktighet venter meg i Texas, så hvis jeg overlever klimaendringer, jetlag, og akutt hjemlengsel er jeg tilbake neste mandag. Heia Godset! Joakim Mikkelsen er landslagsspiller og collegestudent i USA. Hver mandag blogger han for Norsk Golfs lesere.

Flere bloggposter fra Joakim Mikkelsen

Se våre blogger