Blogg

Travle dager

Akademiske plikter i form av prøver og presentasjoner har nå for alvor gjort seg gjeldende, så det gjelder å holde tunga rett i munnen om man vil beholde kontrollen både på golfbanen og i klasserommet.

Forrige uke, som jeg trodde skulle bli av det rolige slaget, viste seg å bli det helt motsatte. Flere kvelder ble jeg sittende lenge oppe for å lese til prøver og overholde innleveringsfrister, for det er sjeldent mye tid til overs når golf- og styrketrening opptar store deler av dagen.

Amerikansk collegeutdannelse er ikke nødvendigvis så vanskelig om dette er det eneste man bedriver tiden sin med. Men når man i tillegg følger et treningsprogram som minner mest om profesjonell idrett, kan det derimot gå litt fort i svingene for enkelte.

Selv om jeg naturligvis blir skolelei som alle andre, syns jeg først og fremst collegeopplevelsen er en givende og lærerik opplevelse på de fleste områder. Når man reiser over dammen som 18-åring har man bare ett valg, og det er å bli voksen. Raskt.

Om man kan håndtere den travle hverdagen her borte tror jeg ikke verken profesjonell golf eller andre karrierer vil oppleves som spesielt overveldende. Tar man med golftrening, styrketrening, forelesninger og eget skolearbeid i beregningen, så er man ofte på ”jobb” fra man står opp til man går og legger seg.

Den kommende uken blir nok ikke mindre krevende enn den forrige. På torsdag reiser vi til North Carolina for å spille turnering, men allerede innen den tid skal jeg vise mine eminente kunnskaper på to prøver, og i tillegg avgi en liten presentasjon.

Når vi er tilbake i Waco natt til mandag venter enda en presentasjon bare noen timer etter ankomst, så det er med andre ord mer enn nok å fylle dagene med.

I helgene får vi imidlertid fri, og også denne helgen var vi vitne til at fotballaget ga fra seg en god porsjon juling. Med en overbevisende seier rykket vi opp til en sterk 15.plass på rankingen, mens vår erkerival Texas A&M University gikk på et bittert tap og forflyttet seg motsatt vei på lista. Deilig!

Forrige gang Baylor møtte ”The Texas A&M Aggies” på deres hjemmebane var det mange tilreisende Baylor-fans som ble møtt av punkterte bildekk etter kampen, så det er ikke så mye å si på intensiteten i vårt hatforhold.

Selv gleder jeg meg mest til å spille turnering igjen, da dette alltid er et herlig avbrekk fra hverdagen her i Waco. 72 hull på tre dager er på ingen måte en lett oppgave, men det er nok ikke så vanskelig å forstå at dette er en mer inspirerende opplevelse enn å sitte i klasserommet.

Golfen fungerer tidvis veldig bra, så nok en gang blir det spennende å se hvor lavt jeg kan gå. Det hadde vært moro å være med å kjempe om en seier igjen, men av erfaring har jeg lært at det bare har motsatt virkning om man prøver å  tvinge frem et godt resultat.

Jeg gjør som alltid så godt jeg kan, så får vi se hva det holder til. Om turneringen skulle være av interesse, finnes det livescore på www.golfstat.com og øvrig dekning på www.baylorbears.com!

Nå må jeg begrave hodet mitt i en tjukk bok om ”Global Business,” men jeg er tilbake med flere beretninger her på bloggen neste uke!

Flere bloggposter fra Joakim Mikkelsen

Se våre blogger