Banen er i veldig god stand og startfeltet er sterkt, så alt ligger med andre ord til rette for noen fantastiske dager på Losby. Det kryr av sterke spillere på Challenge Tour, så her er det gode muligheter for å få se mange av fremtidens stjerner på nært hold. Det beste hadde jo vært om noen av oss norske var med å kjempe i toppen, men dette er selvfølgelig umulig å spå på forhånd.

Forrige ukes turnering i Finland ble ikke så mye å skryte av for min del. Jeg syntes selv jeg gjorde mye bra, men klarte ikke helt å sette sammen noen spesielt god score. Sammen med Anders Engell ble det missed cut og helgefri, men jeg både håper og tror at vi begge vil komme sterkere tilbake denne uka.

Turneringen starter for fullt på torsdag, og siden turneringen spilles på norsk jord, er det gode muligheter for at nordmennene blir seedet med spillere høyt oppe på CT-rankingen. Dette gjør det selvfølgelig litt mer attraktivt å følge de norske, så det blir spennende å se hvor mange publikummere som dukker opp til slutt.

Selv om Norwegian Challenge er en proffturnering får også seks norske amatører muligheten til å delta, og det er alltid gøy å se om noen av de unge klarer å hevde seg. Kristoffer Ventura glimtet jo til med en imponerende plassering på Hauger for to år siden, så ingenting er umulig!

Denne turneringen er uhyre viktig for norsk golf, siden den gir landslagstrener Øyvind Rojahn muligheten til å bytte til seg wild cards fra andre turneringer på Challenge Tour. Knut Børsheim er et godt eksempel på hvilken fantastisk mulighet dette faktisk er, da han brukte sine wild cards på CT som et springbrett til Europatouren.
At det er interesse rundt denne turneringen er med andre ord ganske vesentlig for fremtiden til norsk golf, så derfor håper jeg at så mange som mulig vil være med å bidra til at det blir en fin begivenhet.

Jeg synes selv at spillet føles ganske bra, så forhåpentligvis kan jeg få til litt mer enn hva jeg gjorde i Finnish Open. Det å spille hjemme i Norge er selvfølgelig ekstra morsomt, spesielt hvis man kommer godt i gang og ruller i noen putter. Fra tee har jeg vært ganske stabil en god stund nå, men det handler selvfølgelig om å få ballen nærme hullet på innspillene og å gi seg selv gode birdiemuligheter.

Jeg både håper og tror at vi norske kan få med oss noen gode ”vibber” av å spille på hjemmebane, og kanskje ha et lite fortrinn på resten av feltet på den måten . . .

Norskgolf.no vil garantert ha gode og detaljerte oppdateringer fra turneringen, så de som ikke har mulighet til å overvære turneringen selv, kan nok fremdeles få med seg det meste her.

Livescore vil som vanlig finnes på www.europeantour.com, og kanskje er det lov å håpe på en del norske flagg høyt oppe på leaderboarden?

Jeg er tilbake her på bloggen neste uke, men i mellomtiden kommer det nok også noen oppdateringer fra #NorwegianChallenge på min Twitter-profil:
www.twitter.com/j_mikkelsen

Vi sees på Losby!